Špatná koncovka, nervozita z prvního mistrovského utkání. To byly jedny z důvodů, proč Dynamo skončilo v MOL Cupu už v prvním kole. Nepovedené střetnutí s Velvary hodnotil hlavní trenér budějovických fotbalistů David Horejš.

Dynamo v MOL Cupu vypadlo už v prvním kole, kdy nestačilo na Velvary. Na hlavním trenérovi byla po utkání znát velká nespokojenost s konečným výsledkem utkání. „Jsem zklamaný. Utkání bylo o první brance. Soupeř hrál srdnatě, bojoval a my jsme směrem dopředu nepředvedli vůbec nic. To, co nám vycházelo v přípravě, se nám při zápase nedařilo,“ hodnotil hlavní kouč. Za neúspěchem podle Horejše stála i tréma některých hráčů. „Přišla nervozita z prvního soutěžního zápasu, chybělo nám sebevědomí.“

Zachránit výsledek mohli černobílí ještě v závěru zápasu, kdy si vytvořili hned několik gólových příležitostí. Naneštěstí pro ně ani jedna neskončila brankou. „Nejvíce mě štve, jak jsme nebyli schopni se gólově prosadit. Nevím, z čeho chceme dávat branky. V posledních pěti minutách jsme si vytvořili čtyři tisíciprocentní šance a nedokázali jsme je přetavit v gól,“ krčil rameny. S týmem k zápasu neodcestoval Pavel Novák, jehož trápily problémy se svalem. „Nechali jsme ho odpočívat, aby byl připraven na první mistrovské utkání,“ vysvětlil Horejš.

Po odchodu Jiřího Fundy dostal příležitost na levém obránci Lukáš Pouček, pro něhož to byla netradiční pozice. Po hodině šel na jeho pozici Filip Vaněk. „Oba měli v zápase dobré věci. Pro Lukáše to byl nový post, hrál tam možná úplně poprvé. Uvidíme, jak se to vyvrbí a kdo proti Žižkovu na levém beku nastoupí,“ přemítal Horejš. Reputaci si mohou Jihočeši napravit v prvním ligovém kole, ve kterém přivítají Viktorii Žižkov.

Je to velké zklamání, ví brankář Jindřich Staněk (23.7.2017)

Těžko překousával porážku v prvním kole MOL Cupu. Podal dobrý výkon, ale ani on vypadnutí nezabránil. Brankář Jindřich Staněk hodnotil porážku s divizními Velvary a zklamání z něho doslova čišelo. Napravit zaváhání mohou Jihočeši v prvním kole Fotbalové národní ligy, ve kterém hostí Viktorii Žižkov.