Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice uvolnil na přestup do Hradce Králové dvaadvacetiletého obránce Jiřího Fundu.
Jiří Funda

Pár dnů před startem nového ročníku Fortuna národní ligy došlo k netradičnímu přestupu z města od Černé věže do města s Bílou věží. Fotbalový klub SK Dynamo ČB uvolnil na přestup do Hradce Králové dvadvacetiletého levého obránce Jiřího Fundu. Ten na východě Čech podepsal smlouvu do června roku 2021. Dynamo dostalo od Hradce po ekonomické stránce nabídku, která se nedala odmítnout a oba kluby se tak velmi rychle dohodly na přestupu.

Jiří Funda jako rodák z Prachatic začal svou fotbalovou kariéru v Bavorově, odkud zamířil v roce 2005 na dva roky do celku ve svém rodišti. Od roku 2007 působil v českobudějovickém Dynamu, kde prošel mládežnickými kategoriemi. V sezoně 2013/14 se propracoval do A-týmu a hlavně na jaře nastupoval pravidelně v základní sestavě a pomohl Dynamu k postupu. Na svém kontě má i několik startů za mládežnické reprezentace. Za Dynamo nastoupil celkem k osmdesáti zápasům (17 v první a 63 ve druhé lize), v nichž zaznamenal dvě branky.

Funda se ke svému novému týmu připojí již zítra na dopoledním tréninku. „Moc se těším. Tento přestup je mým zásadním rozhodnutím ve fotbalové kariéře. Poprvé v životě jdu od své rodiny. Je to pro mě velká výzva a na změnu prostředí se těším,“ řekl po podpisu smlouvy Jiří Funda pro klubový web Hradce Králové.

Do Dynama přestupuje středopolař Petr Javorek! (20. července 2017)

Dynamo České Budějovice získalo před startem nové sezony do svého středu zkušeného fotbalistu. Dvouletý kontrakt s budějovickým týmem podepsal Petr Javorek, který do krajského města přestupuje z FC MAS Táborsko.