Českobudějovičtí jsou v plné fázi přípravy. Ve třetím letním týdnu polykají náročné tréninkové dávky u rybníka Svět v Třeboni. Trenér David Horejš má k dispozici kompletní kádr, individuální plán mají jen Čermák s Tomkem. S Dynamem navíc trénuje zajímavý fotbalista. Přímo ze soustředění odjíždějí Jihočeši ve středu do Plzně k přípravnému utkání s místní Viktorií.

Tři přípravné zápasy mají za sebou fotbalisté Dynama v letní přípravě. Bilance jedné výhry a dvou remíz není špatná, trenér David Horejš nemůže zatím naplno počítat s rekonvalescentem Adriánem Čermákem a také Rostislavem Tomkem, jenž má problémy se svalem. Celkově tedy zatím panuje spokojenost. „Kluci mají zatím výborný přístup. S výkony i výsledky v přípravě jsme spokojeni, ale je to jenom příprava,“ upozorňuje českobudějovický kouč.

Čtyřdenní soustředění začali Jihočeši v neděli v malebném areálu v nedaleké Staré Hlíně. V pondělí dopoledne se tým přesunul k hrázi rybníka Svět, kde hráči v zátiší Schwarzenberské hrobky absolvovali tři kilometry formou intervalových běhů s různou intenzitou na pět set, čtyři sta, tři sta, dvě stě a sto metrů. „Náročné to bylo, ale kluci si s tím poradili bez problémů. Naběhat něco musíme, ale všichni hráči splnili limity, takže je vidět, že připraveni jsme dobře. Na hřišti máme samozřejmě většinu tréninků,“ upřesňuje trenér černobílých.

V kádru Dynama se objevil jeden hráč, jehož návrat je hodně překvapivý. Petr Javorek v klubu úspěšně působil, naposledy před čtyřmi lety. Poté ale odešel do konkurenčního Táborska. Po minulé sezoně to hbitý středopolař zkoušel v prvoligové Olomouci, ale na testech neuspěl. „Naskytla se možnost, že by u nás Petr mohl působit. Je to fotbalista, který už v klubu hrál a mohl by nám pomoci. Ale ještě záleží na domluvě s Táborskem. Zatím u nás může týden trénovat,“ říká na adresu nečekaného navrátilce trenér Horejš. Javorek nebyl v Třeboni jediným novým mužem v českobudějovickém týmu. Na pozici maséra totiž Jiřího Rotbauera nahradil Jakub Vogl.

Na testech naopak neuspěl znojemský záložník Lukáš Motal, o osudu dalšího zkoušeného hráče Matěje Loduhy by se mělo rozhodnout po středečním utkání s Plzní. Do západočeské metropole odcestují Jihočeši ve středu po společném obědě v Třeboni. Další přípravné střetnutí pak čeká Horejšovu partu v sobotu v Kamenici nad Lipou s prvoligovým Brnem.