Mladíci Dynama se ve 27. kole Juniorské ligy utkali se Zbrojovkou Brno. Zápas, v němž od 15. minuty prohrávali, dokázali Jihočeši otočit a Moravany porazili vysoko 4:2. Velkou měrou se na zisku tří bodů podílel budějovický záložník Lukáš Bálek. I díky dvěma brankám, které v zápase vstřelil, byl vyhlášen Hráčem kola Juniorské ligy.

Zápas proti Brnu, které ještě bojovalo o titul v Juniorské lize, jste otočili a nakonec vysoko vyhráli. Jak utkání s odstupem času hodnotíte?

Zápas nám herně vyšel. I přes velké šance Brna jsme utkání zvládli a dali čtyři góly. Otočili jsme nepříznivý stav a potom jsme si to už pohlídali.

Co bylo důležité pro to, abyste zápas zvrátili a dovedli do vítězného konce?

Podle mě klíčová byla změna postů jednotlivých hráčů. Měli jsme dvě varianty, jak na Brno hrát. Zkusili jsme první, při které se nám vůbec nedařilo eliminovat jejich útoky. Tak trenér prohodil pár hráčů v sestavě na jejich klasické posty a dá se říct, že to vyšlo.

Vy sám jste v zápase dokázal vstřelit dvě branky. Můžete se k nim ještě vrátit?

První branka padla po půl hodině hry, kdy jsem z rohu velkého vápna obstřeloval obránce a hledal spoluhráče ve vápně, ale míč se za pomoci větru šťastně zakroutil do brány. A druhý padl po naší krásné akci, kdy jsem to měl celkem jednoduché. Naběhl jsem si na zpětnou přihrávku do vápna a po přihrávce Martina Škody jsem střílel do odkryté branky.

I díky dvěma zásahům v jednom zápase jste byl vyhlášen Hráčem kola. Jak toto ocenění vnímáte?

Byl to takový můj menší sen. Jsem hrozně rád, že se mi to podařilo. Beru to jako svůj větší úspěch.

Juniorka Dynama je v tabulce momentálně na 14. místě, což asi není výsledek podle vašich představ. Kde vidíte příčiny toho, že se vám v letošním ročníku tolik nedaří?

Je znát, že nám v zimě odešli důležití hráči. Musíme se bez nich obejít a ze začátku to bylo dost těžké. Trenér musel začlenit pár mladých hráčů, kteří se s ligou teprve seznamují, a není to pro ně jednoduché. Nám se nedařilo jak střelecky, tak směrem dozadu. Poslední zápasy jsme se ale podle mého výsledkově i herně zvedli. Pořád je ale co zlepšovat. Máme ještě dva zápasy na vylepšení naší pozice. Hrát se dá s každým, takže se budeme snažit posunout v tabulce co nejvýš to půjde.

V minulosti se hodně mluvilo o zrušení Juniorské ligy. Jak se na ni díváte vy? Je podle vás pro mladé hráče tato soutěž užitečná?

Určitě bych Juniorskou ligu nijak nezatracoval. Nám mladým hráčům by ale pomohlo, kdyby se liga o něco hrála. Nikdo nepadá, nikdo nepostupuje a většina lidí to odsuzuje. Já osobně mám ale na Juniorskou ligu jen dobré vzpomínky.

Několikrát jste se dostal do sestavy áčka a nasbíral i pár minut ve druhé lize. Letos jste se do prvního mužstva ale neprobojoval.

Pár startů za A – tým mám. Ale není to nějaká velká porce minut. Každopádně jsem za ty starty rád a budu doufat, že se mi v budoucnu třeba i navýší. Letos jsem se už na soupisku nevešel, díky kvalitě kádru to bylo složité začleňovat další hráče, tak jsem zůstal v juniorce. V první řadě mě těší, že hraji a cítím se dobře.

V Juniorské lize hrajete stabilně. Cítíte teď šanci i díky své střelecké produktivitě dostat se do prvního týmu natrvalo?

Tak to není otázka pro mě. Jako ofenzivní hráč jsem na hřišti od toho, abych byl produktivní, měl asistence a góly. Musím říci, že poslední dobou se mi to daří a je třeba se toho chytit a pořád makat. Pak by se ta možnost vrátit se zpět možná i nabídla.