Dynamo přivezlo z víkendového utkání na Moravě výhru 3:0. Čtrnáctidenní pauza zaviněná prodělanou epidemií nebyla na jihočeských fotbalistech znát a na půdě posledního celku tabulky si vítězství pohlídali. Velkou měrou se na zisku tří bodů podílel Jakub Pešek, který ve druhé půli dvakrát skóroval.

Prostějov byl již před zápasem s Jihočechy prvním jasným sestupujícím. Že by ale svému soupeři něco daroval bez boje, to si záložník Dynama Jakub Pešek nemyslí. „Určitě mi to tak nepřišlo. Soupeř hrál na sebe, takže si myslím, že nic nevypustili. Bojovali, dokud jsme nedali první gól, a potom už jim možná došly síly a také naděje.“ Hosté čekali na první branku téměř celý poločas, uklidnila je až penaltová trefa Iva Táborského. „Chtěli jsme se dostat do finální fáze a vstřelit branku, což se nám nakonec povedlo až těsně před poločasem. To nám určitě dodalo sílu,“ přiznává Pešek, který mohl svůj tým poslat do vedení již v úvodních minutách. „Měl jsem šanci už v prvním poločase, ale gólman mi to dobře chytil. Kdybych ji proměnil, byl by asi vývoj jiný.“

Nakonec se ale mladý záložník dočkal. V rozmezí čtyř minut dokázal překonat domácího brankáře hned dvakrát a Dynamu vystřelil konečné vítězství. „Při první brance jsem si zabíhal za obranu a Jirka Kladrubský mi tam dal skvěle balon. Já jsem přehazoval gólmana a míč se ještě odrazil od břevna. Ale potom už jsem měl odkrytou bránu,“ usmíval se po utkání Pešek, který popsal i svůj druhý zásah. „Narazil jsem si s Ríšou Kalodem do vápna a kolem hráče jsem to dal k tyči, takže brankář střelu neviděl. Nechci říkat, že to bylo nechytatelné, ale těžké to pro něj bylo,“ líčil.

Výsledek 3:0 může týmu zvednout sebevědomí do posledních bojů o druholigové body. „Určitě, teď jsme měli málo vyhraných zápasů, takže jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Máme před sebou pět utkání a budeme se snažit odehrát je co nejlépe.“ Jihočeští fotbalisté nastoupili do soutěžního klání po čtrnáctidenní pauze zaviněné epidemií, ze zápasového tempa ale nevypadli. „Možná byla trochu výhoda v tom, že se nám uzdravili někteří hráči a mohli jsme pořádně potrénovat. Nevýhoda to pro nás nebyla, protože jsme měli kvalitní tréninky a zamakali jsme,“ připouští Pešek, že hned po překonání infekce čekal budějovické fotbalisty tvrdý trénink.

Do konce soutěžního ročníku už zbývá jen pět utkání, čtyři z nich odehraje Dynamo na domácí půdě. „Chtěli bychom mít na konci padesát bodů a skončit co nejlépe. A půjdeme kvůli tomu do každého zápasu pro tři body,“ slibuje Jakub Pešek, že tým bude i ve zbývajících soubojích hrát naplno. Po středečním střetnutí s Pardubicemi zavítá na Střelecký ostrov Táborsko a na jihočeské derby se samozřejmě těší i Pešek. „Těším se moc, přijdou diváci a bude to takové zpestření. My to budeme chtít zvládnout za tři body,“ uzavírá záložník.