V sobotu po poledni se na Střeleckém ostrově odehraje dost možná jeden z nejatraktivnějších zápasů Fortuna národní ligy. Do Českých Budějovic totiž dorazí suverén letošní druhé ligy z Olomouce a dá se tak očekávat zajímavá podívaná. "Na zápas se všichni moc těšíme a já jako trenér věřím, že ho kluci zvládnou," říká budějovický kouč David Horejš.
David Horejš

Na Dynamo v závěrečné třetině soupeře čekají samí atraktivní soupeři. Nejprve přijede olomoucká Sigma, poté ostravský Baník a v polovině května také Táborsko. "Bez diskuze nás nyní v sobotu čeká jeden z nejlepších týmů národní ligy. Olomouc má asi nejfotbalovější tým a ne náhodou je na prvním místě tabulky. My se na zápas moc těšíme a věřím tomu, že i my našim výkonem přispějeme k dobrému fotbalu. Udělali jsme vše pro to, abychom byli na zápas dobře připraveni a abychom ho zvládli," říká David Horejš.

Sigma Olomouc patřila již na startu sezony do nejužšího okruhu aspirantů na postup. Po vlažném úvodu sezony se tým Václava Jílka dostal do velmi dobré formy a nyní s velkým přehledem vede celou soutěž. Nejvýraznější osobností týmu je pak především středopolař Jakub Plšek, který zaznamenal šestnáct branek. "Není to ale jenom o něm. Olomouc hraje výborný fotbal, hodně kombinuje a je silná na míči. Samozřejmě si musíme dát pozor na hráče, jako je právě Plšek nebo Chorý, avšak Olomouc je aktuálně silná jako celek," uvědomuje si budějovický trenér.

Ten bedlivě sledoval všechny jarní zápasy Olomouce a na vlastní oči pak viděl i utkání Olomouce na půdě Táborska, které skončilo výhrou domácího celku 2:0. "Je pravda, že domácím se ten zápas opravdu povedl a že podali proti favorizovanému soupeři velmi dobrý výkon. Olomouci asi moc nevyhovoval těžký terén, na kterém se hrálo, ale tím rozhodně nechci snižovat povedený výkon Táborska. Určitě se v tom zápase potvrdilo, že je potřeba umět potrestat ta drobná zaváhání, co dělá každý tým. Tohle se Táborsku povedlo na jedničku a my musíme myslet stejně. Pokud dokážeme potrestat chybu soupeře a vstřelit gól, můžeme pak pomýšlet na tři body," dodává Horejš.

Právě ale zakončování dělá mladému budějovickému trenérovi největší starosti. Jihočeši po povedeném podzimu na jaře strádají a ve čtyřech dosavadních zápasech zaznamenali jen dva góly. "Na zakončení jsme pracovali celý tento týden. Chceme, aby se kluci do zakončení co nejvíce tlačili a aby si v první řadě hlavně vytvářeli šance. My si příležitosti v minulých zápasech také vytvářeli, ale nedařilo se nám pak to samotné zakončení. Čím více šancí si vytvoříme, tím větší je pak pravděpodobnost, že prolomíme střeleckou smůlu," říká.

Do zápasu s Olomoucí Dynamo nastoupí bez dvou dlouhodoběji zraněných hráčů. "Oba jsou pro naši ofenzivu hodně důležití a moc nám chybí. Ríša Kalod má problémy se zády a Jindra Kadula laboruje s kolenem. Těch jejich jedenáct podzimních gólů je samozřejmě hodně znát. Jsou tu ale další hráči, kteří by ty naše dva zraněné měli nahradit. Teď budou mít jedinečnou šanci dokázat, že na to mají," popisuje Horejš, který bude moci vůbec poprvé do zápasu nasadit afrického fotbalistů Germaina Kouadio: "Trénuje s námi nějakých čtrnáct dní, během kterých odehrál zápas za juniorku. Právě dnes (tj. v pátek) byl jeho příchod definitivně dotažený do konce a v sobotu tak bude k dispozici. Podle průběhu zápasu se pak uvidí, zda se na trávníku objeví nebo ne."

Lahůdka po sobotním obědě - přijede lídr z Olomouce! (6. dubna 2017)

V netradičním čase v sobotu ve 12.30 odstartuje šlágr 21. kola Fortuna národní ligy. Českobudějovické Dynamo přivítá před kamerami ČT Sport vedoucí celek tabulky Sigmu Olomouc. Jihočeši zatím marně čekají na první jarní vítězství, proti exligovému celku by bylo ukončení nepříznivé série o to cennější. Nejlepší tým soutěže je ideální pozvánkou pro diváky k návštěvě Střeleckého ostrova.

Dynamo podpoří pěstounské rodiny, děti si z utkání s Olomoucí odnesou zážitek i dárky (6. dubna 2017)

Fotbalové Dynamo při sobotním utkání s Olomoucí podpoří pěstounské rodiny. Děti se na fotbal podívají zdarma, před začátkem utkání získají zážitek při zavádění hráčů a v poločasové přestávce si pak převezmou dárky, které pozvaným pěstounským rodinám věnovala společnost BAMBULE KRÁLOVSTVÍ HRAČEK.