Po reprezentační přestávce se opět rozjíždí ligový kolotoč. Dynamo se v rámci 20. kola Fortuna národní ligy představí v pátek v 18 hodin na stadionu ústecké Army, kde se černobílým povedlo zvítězit dvakrát po sobě. A po nepovedením startu do jara budou Horejšovi svěřenci opět prahnout po třech bodech.
FK Ústí nad Labem
Rok založení:1927
Trenér:Jiří Skála
Hvězdy týmu:Markytán, Peterka, Leibl
Největší úspěchy: Postup do první ligy (2009/2010)
Posledních pět let:
2011/12 - 2.liga (1. místo)
2012/13 - 2.liga (10. místo)
2013/14 - 2.liga (7. místo)
2014/15 - 2.liga (12. místo)
2015/16 - 2.liga (7. místo)
Stadion: Městský stadion, 4000 diváků
Klubové barvy:Bílá a modrá
Internet: www.fkusti.cz

Preview

FK Ústí nad Labem patřívá zpravidla mezi to lepší, co může naše druhá nejvyšší fotbalová soutěž. Vždyť Severočeši se v sezoně 2010/11 i podívali do nejvyšší soutěže, kterou však hned opustili. Druhou ligu vyhrála Arma i v následujícím ročníku, tentokrát už však do první ligy nešla. Neměla k tomu tehdy dostatečné zázemí, nový zrekonstruovaný stadion však dokonce přednedávnem hostil i přátelský duel české reprezentace s Litvou. Stadion by byl, na trávníku to ale svěřencům bývalého českobudějovického zadáka Jiřího Skály letos příliš nejde. Ústečtí jsou po devatenácti kolech až jedenáctí a trápí se zejména směrem dopředu. Jejich útok se dvaceti vstřelenými brankami patří mezi ty nejhorší.

Arma na jaře vstřelila zatím jen jediný gól, který jí vynesl bod v minulém kole z Vlašimi. Jinak Severočeši prohráli v Ostravě a doma padli s dalším konkurentem na postup z Opavy. „Je to další tým z horní poloviny tabulky. Čekáme těžký zápas, ale chceme ho zvládnout a naplno bodovat,“ řekl na adresu Dynama jediný jarní střelec Lukáš Pouček, který je spolu s Pavlem Moulisem nejlepším kanonýrem mužstva. Oba dali šest branek. Právě Moulis s Poučkem či Jindráčkem jsou hlavní ofenzivní hrozbou. Zálohu řídí kapitán Peterka s nadějným Kateřiňákem, obraně velí zkušení Pimpara se Zemanem, zaskočit může i Markytán.

Poslední ligové utkání Ústí:
FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:1)
Branky: 50. Hašek - 15. Pouček. ŽK: Markytán, Kateřiňák, Pícha (všichni UNL). Rozhodčí: Klíma – Koval, Kožár. Diváků: 402.
Sestava Ústí: Zacharda – M. Zeman, Pimpara, Markytán, Gilián (73. P. Výborný) - J. Peterka, Kateřiňák – Procházka (67. Pícha), Pouček, Leibl – Jindráček.

Dynamo nezažilo úspěšný vstup do jarní části, hlavně na domácí nezdary se svěřenci Davida Horejše pokusí dát zapomenout na severu Čech, kde se jim v poslední době daří. V tabulce černobílým lehce odskočilo čelo tabulky. Olomouc má na prvním místě náskok na Dynamo deset bodů, druhý Baník šest. Jihočeši jsou čtvrtí, třetí je o dva body před nimi Opava. K udržení kontaktu s čelem tabulky by Dynamo potřebovalo na stadionu Army uspět a připsat si první jarní vítězství. „V Ústí se nám daří, pro tři body si pojedeme i tentokrát,“ ujišťuje obránce Jiří Funda, který se do sestavy může vrátit po karetní stopce.

Reprezentační přestávku si Českobudějovičtí nezkrátili přípravným zápasem, minulý pátek hráli modelový zápas mezi sebou. Další dva týdny na dohnání tréninkového manka tak měl i Adrián Čermák, který se vrací po zranění, ale se Sokolovem už hrál v základu. Otázka je, jestli trenér Horejš se svými asistenty nesáhne do základní sestavy. K dispozici by měl kromě Kaduly mít kompletní kádr.

Utkání 20. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na Městském stadionu v Ústí nad Labem a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Ondřej Berka, na čarách mu budou pomáhat Lucie Ratajová a Pavel Vlasjuk.

Předpokládané sestavy:
Ústí: Zacharda – M. Zeman, Pimpara, Markytán, Gilián - J. Peterka, Kateřiňák – Procházka, Pouček, Leibl – Jindráček.
Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Pešek, Benát, Wermke – Táborský (Kalod).

Vzájemné zápasy:
Výrazně pozitivní bilanci má českobudějovické Dynamo v rámci vzájemných duelů s Ústím nad Labem. Z devíti pokusů vyhráli Jihočeši hned šestkrát, jednou se body dělily a dvakrát zvítězila Arma. Zajímavé je, že to bylo v obou případech na Střeleckém ostrově, aniž by Severočeši inkasovali. Zejména českobudějovičtí fanoušci si vybaví duel ze sezony 2013/14, kdy ještě čtvrthodiny před koncem černobílí prohrávali 0:1, nakonec ale utkání zvrátili a odpíchli se ke šňůře výher, která je poslala až do první ligy. V minulém duelu v Ústí kralovali hosté, kteří díky dvěma brankám Kaloda vyhráli 3:0. Podzimní duel na jihu Čech skončil výhrou Dynama 2:1, když na branky Táborského z penalty a Kaduly reagoval jen Pouček v závěru snížením.

Ostatní zápasy 20. kola:
Olomouc - Třinec31. 3. 201718.00
Znojmo - Prostějov31. 3. 201719.00
Sokolov - Žižkov1. 4. 201710.15
Frýdek-Místek - Táborsko1. 4. 201716.30
Opava - Pardubice1. 4. 201718.00
Ostrava - Vlašim2. 4. 201713.30
Varnsdorf - Vítkovice2. 4. 201716.30