Byl po právu označován za objev podzimu a trenéři Dynama si od něj hodně slibovali i v jarní části. Třiadvacetiletý záložník Adrián Čermák zářil i v zimní přípravě, v jejímž úvodu dvakrát skóroval. V předposledním utkání s Chrudimí si však poranil kotník a start jarní části s největší pravděpodobností nestihne.

Jak tedy zní vaše přesná diagnóza?
Mám natažené vazy a výron v kotníku. Chybět bych měl dva až tři týdny.

Zkuste popsat souboj v zápase s Chrudimí, kdy k vašemu zranění došlo.
Dostal jsem se do souboje s jedním ze soupeřů a oba jsme padali. On jak spadl, tak mi tělem přilehl kotník, který se podvrtl.

Dáváte soupeři částečně za vinu vaše zranění nebo šlo o běžný souboj?
Ne, byl to obyčejný vzájemný souboj. Padal na mě a už tomu nemohl zabránit. Smůla, nic víc…

Pro vás je to dvojnásobná smůla, když jste odtrénoval celou přípravu, ale začátek jara zřejmě nestihnete.

Adrián Čermák v zimní přípravě
Je to tak. Poctivě jsem odmakal celou přípravu, ale bohužel přišlo zranění. Co se dá dělat, snad se brzy vrátím na trávník.

Pokud bychom měli hledat něco pozitivního, tak to bude jistě to, že naběháno a natrénováno máte a o to rychleji byste se mohl vrátit, až se kotník zahojí.
Doufám, že to tak bude. Dva nebo tři týdny by mě snad neměly tak vyřadit z rytmu a po pár trénincích se do toho zase dostanu.

Druhá liga startuje za deset dní, první duel s Varnsdorfem asi budete muset vynechat. Co ale ten druhý ve Znojmě?
Tam už bych rád hrál. Přemýšlel jsem o tom, Varnsdorf asi nestihnu, ale buď ve Znojmě, nebo o týden později doma se Sokolovem bych už určitě chtěl nastoupit.

Jaký máte v nejbližších dnech program? Můžete posilovat alespoň horní část těla?
Budu chodit na elektroléčby a lasery, aby se léčba urychlila. A do posilovny budu chodit také, abych horní část udržoval v kondici.

Cítíte, že zranění může ohrozit i vaši pozici v základní sestavě Dynama?
Určitě ano. Není to nic příjemného, když odehrajete celou přípravu a pak se zraníte. Konkurenci máme v týmu slušnou, takže mě někdo nahradí, a když se bude dařit, tak bude těžké se do základu zase vrátit. Ale udělám pro to maximum, aby se mi to povedlo!

Duel s Chrudimí nebyl ideální, nicméně celá příprava budí dojem, že by Dynamo mohlo šlapat minimálně jako na podzim. Souhlasíte?
Ano, určitě souhlasím. S Chrudimí se nám to sice nepovedlo, ale jinak se nám po herní stránce daří. Máme dobré mužstvo, dobrou partu a chceme splnit náš cíl.

A jak zní váš cíl?
Chceme hrát v tabulce co nejvýš. Jít zkrátka zápas od zápasu a co nejvíc jich vyhrát.

V Českých Budějovicích se vám líbilo již od samého začátku. Nezměnilo se nic ani po půl roce?
Vůbec nic. Jsem v Dynamu spokojený, nemám si na co stěžovat. Je tady dobrý kolektiv, daří se nám, všechno funguje.

Jindřich Kadula si zpestřil přípravu soutěžním duelem za juniorku (20.2.2017)

Proti Chrudimi odehrál něco přes půl hodiny, a tak uvítal, že nevypadl z herního rytmu a šel za juniorku. Šikovný Jindřich Kadula nastoupil v nedělní odpoledne za juniorský tým a dle předpokladů patřil k tomu nejlepšímu na hřišti. Přesto on ani další pendl z áčka Lukáš Matějka nezabránili prohře 0:2 se Slovanem Liberec.