Vysoká porážka z Teplic trošku pokazila dojmy z dosavadní českobudějovické přípravy. Jihočeši však smutnit nemusí, z nezdaru se silným soupeřem mají dost času se oklepat a do startu ligového jara ještě zlepšit svůj herní projev. Předposlední možnost k tomu Dynamo bude mít v sobotu, kdy na umělé trávě na Složišti od 13 hodin přivítá třetiligovou Chrudim.

MFK Chrudim patří každoročně k tomu nejlepšímu, co nabízí tuzemská třetí liga. V ČFL už se MFK pohybuje řadu sezon, v ročníku 2011/12 soutěž dokonce opanovala. Podmínky však Chrudimští nemají takové, aby mohli okusit druhou nejvyšší soutěž, a tak se nadále perou ve třetí lize. Tým kouče Pavla Jirouska skončil loni na páté příčce a v podobných vodách se pohybuje i letos. Jirousek má za své asistenty Pavla Křečana a Radima Holuba, bývalého ligového kanonýra.

Chrudimský podzim se dá rozdělit do tří částí. Ta první byla výborná. V domácím MOL Cupu vyřadili Východočeši ve druhém kole i druholigové Vítkovice a dařilo se jim i v ČFL. Pak ale přišlo šest duelů, z nich MFK zvítězilo jen v jedno. Započítat do toho musíme i slušnou partii s hvězdami nabitou Slavií v poháru. V závěru první poloviny sezony se Jirouskovi svěřenci opět zvedli, vrcholem formy byla drtivá kanonáda 6:1 s Vyšehradem. Mezi největší hvězdy klubu patří bývalý ligový hradecký záložník Filip Klapka, na podzim devítigólový střelec Lukáš Kopecký či Jan Štoček, jenž má rovněž několik startů v nejvyšší soutěži. V přípravě Chrudim zvítězila s Líšní, Blanskem, Čáslaví a juniorkou Hradce, remizovala s juniorkou Jihlavy a Živanicemi, prohry přišly s Pardubicemi a Turnovem.

Poslední přípravný zápas Chrudimi:
MFK Chrudim - FK Turnov 1:2 (1:2)
Branka Chrudimi: 18. Vavrouš. Bez karet. Rozhodčí: Kvaček - Bouz, Smitka. Diváků: 20.
Sestava Chrudimi: Vostradovský (46. Mrázek) - Řezníček, Luptovský, Krčál (46. Radouš), Mastík (46. Stránský) - Mlynka (46. Kesner), Vodrážka (65. Mastík), Hauf (65. L. Kopecký), Vavrouš, L. Kopecký (46. Dostálek) - Halbich (46. P. Tlapák).

Českobudějovické Dynamo inkasovalo v posledním přípravném utkání pět gólů od ligových Teplic a v duelu s třetiligovým soupeřem si bude chtít zvednout náladu. „Utkání v Teplicích jsme si rozebrali a musíme se poučit z chyb, které jsme udělali. Do začátku jara máme ještě dva přípravné zápasy. V tom sobotním nás čeká Chrudim, což je jeden z nejlepších týmů v ČFL, takže rozhodně nemůžeme nic podcenit,“ říká trenér černobílých David Horejš.

Necelé dva týdny před ligou je důležité, že kádr Dynama zůstává kompletní. „To je pro nás nesmírně důležité. Čas do prvního utkání se krátí a už i tréninky ladíme směrem k prvnímu zápasu s Varnsdorfem. Věřím, že na něj budeme dobře připraveni,“ je přesvědčen kouč Jihočechů. S Chrudimí se Dynamo utkalo v minulosti i ve druhé lize, v sezoně 1998/99 vyhráli Českobudějovičtí na východě Čech 3:1 a následně i doma 1:0, přičemž právě Horejš byl v sestavě Dynama. Poslední měření sil proběhlo v létě roku 2012 na turnaji na Hluboké, kde Chrudim zaskočila favorita výsledkem 2:0.

Předposlední přípravný duel Dynama začínají v sobotu proti Chrudimi na umělé trávě na Složišti ve 13 hodin a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Starší dorost čeká už jenom generálka s Katovicemi (14.2.2017)

Staršímu dorostu finišuje přípravu na druhou část sezony. Fotbalisté do devatenácti let sehráli v přípravě doposud pět utkání, když sehráli dvojzápas s Jihlavou, dále béčkem Písku , A-týmem Jankova a naposledy se stejně starou Příbramí.