Staršímu dorostu finišuje přípravu na druhou část sezony. Fotbalisté do devatenácti let sehráli v přípravě doposud pět utkání, když sehráli dvojzápas s Jihlavou, dále béčkem Písku , A-týmem Jankova a naposledy se stejně starou Příbramí. „Příprava nám probíhá podle plánu, pomalu vše připravujeme na první jarní kolo,“ říká hlavní trenér Pavol Švantner. Posledním testem před ligou bude generálka s Katovicemi.

Starší dorost přezimoval na čtrnáctém místě celostátní ligy a v přípravě na druhou polovinu už ho čeká pouze jedno přípravné utkání. Kromě pěti přátelských duelů absolvoval i soustředění v Prachaticích. „Příprava probíhá velmi dobře, tak, jak jsme si představovali. Jediná kaňka byla na soustředění v Prachaticích, které jsme museli kvůli špatnému terénu o dva dny zkrátit,“ přemítá hlavní trenér Pavol Švantner. Jinak se nadějní Jihočeši připravují v domácích podmínkách, využívají například i tréninkové středisko Performance Power Center.

Během přípravy se dorostencům bohužel nevyhnula ani zranění. Středopolař Rostislav Kadlec má těžký výron v kotníku a ještě pár týdnů bude mimo hru. „Kromě Rosti je ještě zraněný Honza Kubata, který má zlomenou ruku,“ počítá trenér ztráty. Jinak je kádr pohromadě a bez zranění, někteří dostávají šanci za juniorku. V přípravě odehráli svěřenců trenérů Švantnera a Mertla zatím pět utkání, na každý týden měli naplánované jedno. „Naposledy jsme hráli se soupeřem ze soutěže Příbramí, kde jsme si řádně otestovali, jak na tom jsme. V průběhu přípravy jsme rotovali sestavou, vyzkoušeli jsme všechny hráče. Ale postupem času už se snažíme nasazovat sestavu, se kterou chceme vyběhnout k prvnímu jarnímu duelu,“ praví Švantner.

Poslední přípravný duel před osmnáctým kolem celostátní ligy staršího dorostu čeká na devatenáctku proti mužskému družstvu Katovic, hrát se bude v sobotu dopoledne. „Duel s Katovicemi beru jako takové doladění formy, správnou generálku jsme sehráli s Příbramí,“ ví bývalý vynikající brankář.

Cíle zůstávají do jarní části sezony stejné. Co nejrychleji se vypořádat s boji o záchranu a směle pokukovat po co nejvyšším postavení v tabulce. „Už před začátkem přípravy jsem říkal, že prvotním cílem je záchrana. Po ní můžeme pomýšlet na vyšší patra tabulky,“ zdůrazňuje Pavol Švantner. Tabulka je nesmírně našlapaná, mezi kluby jsou minimální výkonnostní rozdíly. „Víme, že to bude boj po celou jarní část,“ doplňuje.

Stadion na Střeleckém ostrově má jeden z nejlepších trávníků v republice! (8.2.2017)

Fotbalový stadion na Střeleckém ostrově patří mezi TOP stadiony v České republice. Statutární město České Budějovice investovalo v posledních letech do rekonstrukce stadionu desítky milionů korun a díky tomu byl mimo jiné trávník stadionu označen za jeden z nejlepších v ČR. Navíc nadále probíhá kompletní rekonstrukce hlavní západní tribuny.