Náročný program fotbalistů Dynama pokračuje. Po skalpu prvoligové Jihlavy se Jihočeši přesunuli do Třeboně, kde týden trénují na soustředění. Z lázeňského města však černobílí přicestují v sobotu na umělou trávu na Složiště, kde odehrají dva přípravné zápasy s Viktorií Žižkov. Hrát by se mělo od 10.30 a 13 hodin.

FK Viktoria Žižkov na podzim získala jako staronový celek ve druhé nejvyšší soutěži slušných třiadvacet bodů, které ji řadí na sedmé místo ve FNL. I proto se Pražané v zimním přestupním období zatím nerozhodli k žádným převratným změnám. Zásadní změna proběhla na postu trenéra, kde se kormidla ujal David Vavruška. Výraznou posilou pro defenzivu Viktorie je však příchod ostříleného Ondřeje Švejdíka, který prošel i Spartou či Libercem. Na testech na Žižkově naopak neuspěli příbramští fotbalisté Jiří Mareš a Jakub Šindelář. Do týmu se vrátil i Martin Hurka, jenž působil i v Dynamu. Mimo kádr zůstali Tomáš Josl a Václav Klán, dlouhá rekonvalescence čeká záložníka Zdeňka Volka.

Žižkovští už v zimní přípravě odehráli sedm duelů s vyrovnanou bilancí. Po úvodních výhrách s Olympií Hradec Králové a Vltavínem přišly nezdary s Litoměřickem a Teplicemi. Doposud poslední výhru si Vavruškův výběr připsal s Vyšehradem, ve stejný den však Viktoria podlehla pražské Slavii. Naposledy se Žižkov představil v soutěžním zápase minulou sobotu, kdy na umělé trávě v Berouně remizoval s ligovou Duklou 1:1.

Poslední přípravný zápas Žižkova:
Dukla Praha – Viktoria Žižkov 1:1 (0:1)
Branky: 56. Bezpalec – 39. Čapek.
Sestava Žižkova – 1. poločas: Hrubeš – Hašek, Švejdík, Egert, Pardubský – Engelmann, Krystan, Čapek, Urbanec – Sixta – Dočekal. 2. poločas: Soukup – Šandera, Pimpara, Opluštil, Hurka – Jelínek, Pavlata, Sixta, Mareš – Eliáš – Surmaj.

Českobudějovické Dynamo půjde do přípravného dvojzápasu se Žižkovem z plné přípravy, kterou hráči polykají na soustředění v Třeboni. Klid a pohodu do dlouhé zimní tréninkové dřiny dodávají Jihočechům dobré výsledky. Po úvodní porážce v Regensburgu si černobílí spravili chuť hladkou výhrou s třetiligovým Vltavínem. Zatím nejlepším duelem byl bezpochyby z pohledu Dynama ten v Jihlavě, kde Jihočeši zdolali místní prvoligový výběr. Poprvé se v českobudějovickém dresu trefil host z Plzně Lukáš Matějka.

Je otázkou, jak se fotbalisté Dynama vypořádají s přípravným duelem po náročném týdnu v Třeboni. Všichni by však měli odehrát minimálně devadesát minut. „Na soustředění máme osmnáct hráčů a naší snahou bude, aby všichni v sobotu odehráli devadesát minut. Sestavy poskládáme tek, že pokud budou všichni fit, tak tým pouze doplníme o čtyři hráče juniorky a všichni odehrají jeden celý zápas," má jasno českobudějovický kouč David Horejš.

Dva přípravné sobotní zápasy Dynama se Žižkovem začínají na umělé trávě na Složišti v 10.30 a 13 hodin a vy jej můžete zde a následně zde sledovat v online reportážích.

Na Složišti začala fungovat nová vzdělávací místnost pro fotbalisty (30.1.2017)

Ve Sportovním centru mládeže na Složišti začala v lednu fungovat zcela nově vybudovaná vzdělávací místnost pro fotbalovou mládež SK Dynamo České Budějovice.