Fotbalisté Dynama třetí přípravný zápas roku 2017 zvládli velmi dobře. Na umělé trávě v Jihlavě porazili tamní ligový celek 3:2, když se střelecky prosadili Jindřich Kadula, Roman Wermke a Lukáš Matějka.

Na dobře připravené umělé trávě za velkého mrazu nastoupili fotbalisté Dynama bez zkušených fotbalistů Petra Benáta a Richarda Kaloda, kteří dostali kvůli lehkým zdravotním neduhům volno. Hned od úvodního výkopu se hrál zajímavý fotbal a oba celky se přetahovali v držení balonu. Nakonec to byli ale hosté z jihu Čech, kteří se jako první dostali do zajímavějších šancí a kteří následně také vstřelili první gól. Hned v 11. minutě se po rohovém kopu Fundy ve vápně nejlépe zorientoval Jindřich Kadula, který ve skrumáži pohotově zakončil - 0:1. Domácí po obdržení gólu zvýšili své úsilí, do šancí se ale prakticky nedostávali. A tak po půl hodině hry udeřili podruhé hosté a znovu to bylo po velmi povedené akci – Roman Wermke si parádně narazil balon s Táborským a následně technickou ranou zamířil do míst, kam gólman Rakovan nedosáhl.

Dobře hrající Jihočeši byli při chuti a do další slibné šance se dral Funda. Ten se na levé straně hřiště dostal až k centru do nebezpečného prostoru ve vápně, nikoho ze spoluhráčů však nenašel. V závěru poločasu hosté hodně drželi balon a zdálo se, že do přestávky půjdou s dvoubrankovým náskokem. Jenže v poslední minutě první půle přišel centr do vápna, po hlavičce Dvořáka zadunělo za Hajduškem břevno a dobíhající Michael Rabušic dotlačil balon do brány - 1:2.

Také vstup do druhého poločasu patřil domácím. Hned ve 47. minutě hry nezasáhl střídající gólman Staněk přihrávku od brankové čáry a dobíhající Michael Rabušic svým druhým gólem v zápase velmi snadno srovnal na 2:2. Dva inkasované góly ohraničující poločasovou pauzu ale Jihočechy nezlomily a v 50. minutě Dynamo opět vedlo, když Čermák poslal na pravé křídlo centr na Wermkeho, jehož pas dotlačil v souboji s obráncem do brány dobře nabíhající Lukáš Matějka. Přestože v dalších čtyřiceti minutách již gól nepadl, bylo k vidění několik dalších velmi zajímavých akcí a šancí.

V 67. minutě mohl hattrick dokončit Rabušic, svou ranou z velkého vápna ale trefil jen tyč Staňkovy brány. Hned vzápětí na druhé straně vyzval Wermke ke skórování centrem zprava Peška, před ním ale na poslední chvíli balon odkopl vracející se Fulnek. Blízko ke gólu byli pak v závěru ještě dvakrát hráči Dynama – v poslední minutě hry Peškovu povedenou střelu vyrazil na roh Hanuš a po následné standardce se balon ve vápně snesl k nohám Jáši, ten ale nedokázal na malém vápně míč usměrnit a poslal ho znovu jen do Hanuše.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): "Dnešní zápas hodnotím velmi kladně. Odehráli jsme povedené utkání, dali jsme tři góly a vytvořili jsme si i celou řadu dalších šancí. Kluci k zápasu přistoupili parádně a s ligovým soupeřem jsme odehráli více než vyrovnanou partii. Opět se potvrdilo, že máme rozhodně na čem stavět a věřím tomu, že nás toto vítězství v přípravě posune zase o kousek dál. Vždycky je na čem pracovat a přeji si, abychom i v dalších zápasech ukazovali naší zvyšující se kvalitu."