V letním přípravném zápase Dynamo prohrálo na Vysočině 0:5. Po neúspěšné generálce se však odrazilo k vynikajícímu podzimu, který černobílí zakončili v popředí druholigové tabulky. Nyní čeká Jihočechy odveta, ve které budou chtít s Jihlavou uhrát rozhodně lepší výsledek. Třetí přípravný duel Dynama startuje na Vysočině v sobotu v 11 hodin.

Vysočina Jihlava očekává na jaře tuhý boj o udržení v nejvyšší soutěži. Po šestnácti kolech má totiž na kontě jenom třináct bodů a náleží jí patnáctá příčka. Za týmem trenéra Michala Bílka je jen Příbram s devíti body, mužstva před Vysočinou jsou však na dostřel. Ve druhé polovině sezony tak žlutomodří musí šlapat, základem bude kvalitní zimní příprava. V ní se Jihlavě zatím vcelku daří. Na úvod remizovala 3:3 se Znojmem, pak čtyřmi góly porazila vlastní juniorku a zatím poslední výhru urvali Bílkovi svěřenci s druholigovým slovenským ŠK Svätý Jur. Prohru celek z Vysočiny zaznamenal až v posledním přípravném utkání, kdy vlašimský Hadaščok hattrickem odstřelil naděje Jihlavských.

Změny v létě doznaly trenérské i hráčské řady. Na pozici Bílkova asistenta skončil Michal Hipp, jehož nahradil dosavadní kouč juniorky Jan Kameník. Kádr opustili i útočník Šamánek, chorvatský bek Blaić, angažmá si hledá záložník Šulek a do juniorky byl přeřazen makedonský bek Urdinov. Posil zatím mnoho v Jihlavě není. Z hostování si klub stáhl záložníka Fulneka a forvarda Dubu. Jedinou jistou posilou je zatím sparťanský mladý bek Martin Nový, jenž naposledy hrál ve Vlašimi či v Jablonci. Na testech je na Vysočině krajní bosenský záložník Marin Popović.

Poslední přípravný zápas Jihlavy:
Jihlava – Vlašim 2:3 (1:0)
Branky: 36. Ikaunieks z pen., 67. Dvořák - 72., 87. a 88. Hadaščok. Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Arnošt. Diváků: 50.
Sestava Jihlava – 1. poločas: Rakovan - Fulnek, Tlustý, Krejčí, Popović – Kryštůfek - Záviška, Hronek, Zoubele, Ikaunieks - Rabušic. 2. poločas: Soukup - Nový, Kryštůfek, Krejčí, Popović - Hronek, Urblík - Záviška, Fulnek, Novotný – Dvořák.

Českobudějovické Dynamo má za sebou první dva přípravné zápasy, v obou podalo slušný výkon, nicméně výsledky byly odlišné. Na úvod Jihočeši padli 2:4 na hřišti německého Regensburgu, o týden později však na Složišti černobílí s chutí přehráli třetiligový Vltavín 3:0. V obou zápasech se trefil středopolař Adrián Čermák, jenž sice na podzim v lize neskóroval ani jednou, v zimní přípravě má však slušnou bilanci. „Určitě bych byl rád, když by to takto pokračovalo v dalších zápasech a pak hlavně také v lize,“ usmíval se slovenský středopolař v českobudějovických barvách.

Trenéři Dynama tak zatím mohou být s přípravou spokojeni. „Přípravu zatím hodnotím pozitivně. U některých hráčů se sice teď trápíme s nachlazením, což je sice nepříjemné, ale na druhou stranu jsme rádi, že nikdo nemá žádné vážnější zranění. Příprava probíhá podle plánů, takže celkově jsme spokojeni,“ chválí si trenér David Horejš, jenž na Vysočině bude moci poprvé v zápase využít dvaadvacetiletou posilu z Dukly Ladislava Vopata. Naopak všichni ostatní testovaní fotbalisté v Dynamu již nepokračují.

Třetí přípravný zápas Dynama začíná v sobotu v 11 hodin v Jihlavě a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Ladislav Vopat bude na jaře hostovat v Dynamu (25.1.2017)

Jarní část sezony Fortuna národní ligy odehraje Dynamo posílené o ofenzivně laděného fotbalistu Ladislava Vopata (22 let), který na jih Čech přichází na půlroční hostování z Dukly Praha. Talentovaný fotbalista se již připravuje s Dynamem a v sobotu by měl nastoupit v přípravném zápase proti Vysočině Jihlava.