První týden náročné zimní přípravy mají za sebou fotbalisté Dynama České Budějovice. Po úvodním kondičním týdnu už mají v dohledu první přípravný zápas. Trenér David Horejš je s dosavadním průběhem spokojen, jeho hráčům se vyhýbají zranění. Jen některé skolila chřipka.

Po srazu v úterý 3. ledna začali českobudějovičtí fotbalisté polykat první tréninkové dávky. Úvodní týden vyvrcholil pátečními testy na FTVS v Praze. Kouč David Horejš si dosavadní průběh zimní dřiny chválí. „Všechno probíhá, tak jak má, a jak jsme si to naplánovali. Hráči trénují svědomitě, mají stoprocentní přístup. S tím jsem velmi spokojen,“ libuje si mladý trenér Dynama.

David Horejš na lavičce Dynama

Vrásky bývalému ligovému obránci dělaly jen krátké nemoci několika jeho svěřenců. „Dva nebo tři kluci dostali chřipku, která řádí v celé republice. Naštěstí to bylo jenom na dva dny, takže se brzy vrátili do tréninku. Po zranění už je v plné zátěži i Jakub Pešek,“ chválí Horejš, který byl spokojen i s pátečními fyzickými testy v Praze. „Testy dopadly velmi dobře. Většina hráčů dosáhla zlepšení, někteří dokonce výrazného. Kondičně jsme na tom velice dobře, což je dobrá zpráva.“

Debaty českobudějovických příznivců se upínají i ke dvojici testovaných slovenských hráčů z Myjavy. Ti na jihu Čech zůstanou minimálně do prvního přípravného duelu. „Oba mají velmi dobrý přístup k tréninkům. Potřebujeme ale hráče vidět v zápase, abychom se mohli rozhodnout. Po utkání v Regensburgu se uvidí,“ vysvětluje David Horejš situaci kolem dvojice Patrik Banovič – Šimon Šmehýl.

Jasno by už ale mělo být ohledně působení Lukáše Matějky. Nejlepší střelec podzimní části Juniorské ligy by měl oblékat černobílý dres. „U Lukáše se jedná o roční hostování. Je to mladý kluk, který umí dávat góly, proto jsme si ho z Plzně brali. Na tréninku pracuje výborně, charakter má také perfektní. Uvidíme, jak se vypořádá s první zkušeností s dospělým fotbalem,“ hovoří trenér Dynama na adresu jedenáctigólového střelce podzimní části Juniorské ligy.

První přípravný duel čeká Jihočechy v pondělí 16. ledna v Regensburgu. Do té doby David Horejš se svými asistenty připravil pro své svěřence tradiční tréninkovou zátěž. „Jsme v plné přípravě, takže na utkání se nijak zvlášť připravovat nebudeme. Rozhodně ne jako na mistrovský zápas. Budeme chtít, aby hráči plnili naše pokyny a také vidět v akci nové hráče,“ upřesňuje závěrem šéf českobudějovické střídačky.

Dorostenecké týmy zahájily 9. ledna přípravu na jaro (6.1.2017)

Zimní pauza končí o víkendu také fotbalistům dorosteneckých týmů. Všechny tři kategorie U19, U17 a U16 zahajují v pondělí 9. ledna přípravu na jarní ligové boje. U týmu U17 během zimy došlo ke změně na postup hlavního trenéra, tým na jaře povede Jaromír Plocek.