Zajímavá konfrontace čeká fotbalisty Dynama tři týdny před startem nového ročníku Fotbalové národní ligy. Jihočeši se střetnou s Viktorií Žižkov, která ještě před rokem řešila existenční problémy, nakonec však ze třetího místa dokázala postoupit do druhé ligy. Hrát se bude v sobotu od 11 hodin na pražském Střížkově.

Viktoria Žižkov je nováčkem Fotbalové národní ligy, i když o klasickém nováčkovi nemůže být řeč. Klub se totiž kvůli existenčním problémům loni dostal až do třetí ligy a kolem trenéra Zdeňka Haška se poskládal zcela nový kádr. Viktorka skončila v ČFL hned na třetím místě a vzhledem k tomu, že první Zápy druholigovou licenci nedostaly a druhé Jirny o ni ani nežádaly, tak příležitost využil pražský celek ze třetího místa.

Vzhledem k postupu došlo na změny v kádru. V týmu skončili brankář Richard Brauneis, obránci Tomáš Petrášek, Marek Hanuš, Filip Drozd a Jakub Šimkovský, záložník Lukáš Křeček a útočník Josef Marek. Jejich místa zaujali Egert, Novák, Eliáš, Čapek, Matoušek či brankáři Štěpanovského a Hrubeš. K tomu na Žižkov šli i exbudějovičtí Opluštil a Hašek, liberecký stoper Pimpara nebo z Převýšova záložník Urbanec. V přípravě Viktorie remizovala s Hradcem Králové 1:1, padla s Mladou Boleslaví (0:2), zdolala 2:1 Litoměřicko a naposledy ve středu na Hluboké remizovala s maďarským FC Puskas 1:1.

Poslední přípravný zápas Žižkova:
Viktoria Žižkov – FC Puskas 1:1 (0:0)
Branky: 75. Eliáš - 46. B. Szabó. Hráno na Hluboké nad Vltavou.
Sestava Žižkova: Soukup (46. Štěpanovský) – Hašek (46. Matoušek), Opluštil (46. Egert), Pimpara, Šandera – Eliáš, Krystan (46. Gebert), Podrazký (60. Hurka) – Urbanec (46. Čapek), Dočekal (60. Baratynskyy), Engelmann (46. Volek).

Českobudějovické Dynamo si připsalo první výhru v přípravě, když v sobotu v Kamenici nad Lipou přehrála juniorku Slavie 3:1. Jihočechům vítězství zvedlo náladu a i přidalo chuť do trénování. „Jsme v průběhu vrcholného týdne přípravy, kdy hráči absolvují dvoufázové tréninky, a v sobotu odehrajeme zápas se Žižkovem. Vše jde podle plánu. Většina hráčů je zdravotně v pořádku, což je důležité,“ chválí si trenér David Horejš, který byl spokojený s výkonem svého mužstva proti mladíkům Slavie.

Teď čeká Českobudějovické další pražský celek – nováček soutěže ze Žižkova, i když Viktorka není klasickým nováčkem. „Bude to jistě zajímavý zápas. Důležité budou výsledky až v soutěži, ale chceme i v tomto přípravném zápase uspět. Opět už bude hrát převážně sestava, ve které bychom mohli na podzim hrát,“ hlásí trenér k předposlednímu přípravnému utkání. Podruhé by se měl v černobílém dresu objevit Josef Čtvrtníček, jehož testy na jihu Čech pokračují. „Měl by odehrát sobotní utkání, pak se rozhodneme,“ doplňuje Horejš.

Další přípravný zápas Dynama začíná v sobotu v 11 hodin na pražském Střížkově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Snad se v sestavě udržím, věří střelec Wermke (12.7.2016)

Počínal si jako zkušený kanonýr. V přípravě s juniorkou Slavie si během deseti minut dvakrát zpracoval centr a přesnou střelou nedal brankáři Pražanů šanci. Roman Wermke (21) zažívá povedenou přípravu, už se těší na nový ročník a věří, že zůstane v základní sestavě.