Juniorka českobudějovického Dynama doplněná o některé mladší hráče A-týmu remizovala s výběrem ČAFH. V úterý v podvečer na Složišti gól nepadl, přestože oba týmy šance měly. Áčko Dynama hraje další přípravný duel v sobotu v Kamenici nad Lipou.

Za juniorku nastoupili z áčka Dynama Hajdušek, Hric, Hála, Černý nebo Řezáč. V dresu České fotbalové asociace fotbalových hráčů nastoupil třeba i bývalý českobudějovický stoper Tomáš Hájovský. A byl to právě urostlý střední obránce, který byl u první větší příležitosti. Na konci první desetiminutovky uklouzl při rozehrávce, rychlou akci po centru Řezáče zakončoval obloučkem Černý. Gólman Lipš si ale nadvakrát poradil.

Jinak se hrál fotbal na poměry přátelského střetnutí celkem svižný. S přibývajícím časem měli míč častěji na kopačkách fotbalisté ČAFH, do vážnějších šancí ani souvislého tlaku se však nedostali. Jihočeši spoléhali na rychlé brejky, nedařilo se jim je však dobře řešit ve finální fázi. Před poločasem hosté zamkli českobudějovické mladíky u jejich šestnáctky a mohli otevřít skóre. Stoper Drozd však napálil odražený míč těsně nad a Šímův tečovaný přímý kop Hajduškovi starosti nenadělal. První poločas tak gól nenabídl.

O pauze oba trenéři notně prostřídali, přišly však i další šance. Pohotově prozkoušel náhradního brankáře Krbečka rychlonohý Řezáč, po centru mládežnického reprezentanta pak hlavičkoval nehlídaný Markytán, branku ale netrefil. Na druhé straně měl velkou šanci Kabele, když rozhodčí neodpískal sporný zákrok na hranici vápna. Gólman Hajdušek se ale vyznamenal. V závěrečných minutách utkání se snažily oba celky strhnout vítězství na svou stranu. Černý v závěru spálil tutovku. Diváci na Složišti se však branky nedočkali a posílená juniorka tak remizovala s ČAFH 0:0.

Fakta:
Dynamo jun. – ČAFH 0:0. ŽK:Řezáč (CEB). Rozhodčí: Macko. 150 diváků.
Dynamo jun.: Hajdušek – Křiváček (77. Tušer), Frnoch, J. Hric, Tomášek (46. Škoda) – Řezáč, Tomek (77. Janoch), Hála (46. Havel), Švantner (46. Kadlec) – Markytán, Černý. ČAFH: Lipš (46. Krbeček) – Kuncl (46. Sus), Hájovský, Drozd, Mendy (46. Bruš) – Homola, Stacey, Marek (46. Lička) – Karvánek (46. Kabele), Stehlík, Šíma (46. Galuška).