Opět se mu vydařila příprava, ale pak vinou příušnic i raketové formy Richarda Kaloda ze základu vypadl. S Varnsdorfem však Milan Jurdík kvůli odstoupení zraněného Petra Benáta naskočil do hry už ve 40. minutě a předvedl dobrý výkon. Ten podpořil několika šancemi a asistencí u druhé branky Wermkeho.

V zápase plném zvratů jste vyrovnávali v poslední minutě. Takže bod nakonec berete?
Po průběhu utkání asi ano. Ale vedli jsme 2:1, jenže pak jsme špatně vstoupili do druhé půle a vedení ztratili.

Čím to bylo, že jste po dobrém výkonu v prvním dějství na začátku toho druhého vypadli z role a dvakrát inkasovali?

Milan Jurdík se drží za hlavu po spálené šanci
Nevím, asi jsme se zbytečně zatáhli. Gól na 2:2 jsme dostali tak laciný, že výkop od gólmana proskáče a soupeř jde sám na brankáře. To se nesmí stávat. Sami se na góly hrozně nadřeme. Podruhé za sebou jsme doma dostali tři branky, na tom musíme zapracovat.

Potřetí v řadě jste remizovali, na jaře jste stále jen jednou prohráli. Alespoň tato statistika vás těší?
To ano, ale s Varnsdorfem to chtělo tři body. Nicméně i ten jeden musíme brát. Teď v dalším kole ve Frýdku budeme chtít tři!

Na hřiště jste šel jako střídající hráč už pět minut před poločasem. Petr Benát nedoléčil zranění ze středečního derby?
Byli jsme domluvení, že to Beny zkusí a uvidí se. Bohužel, asi to dál nešlo, tak musel střídat. Já jsem se rozcvičoval a rychle naskočil do hry. Ale myslím, že se Beny během týdne dá do kupy a bude připravený na další zápas.

Krátce po nástupu na hřiště jste se výrazně podepsal pod druhou branku, když jste balon naservíroval Romanu Wermkemu před prázdnou branku a ten už měl pak snadnou úlohu.
Dostal jsem dobrý balon od Patrika Čavoše, periferně jsem viděl, že Roman je tam sám. Snažil jsem se o dobrý první dotek, abych mu to mohl připravit před prázdnou.

Vám se podařila zimní příprava, odehrál jste první kolo s Třincem, ale pak už jste moc šancí nedostal. Čím to?
Já chytil příušnice a pak Ríša Kalod formu. Čekal jsem na šanci a budu čekat na další.

Osobně si myslíte, že se vám utkání s Varnsdorfem povedlo?
Po delší době jsem odehrál větší část zápasu a myslím si, že jsem neodehrál špatné utkání. Ale hodnotit musí především trenér.

Kromě asistence jste ještě jednou hezky střílel z úhlu a v závěru vám chyběla chvilička, abyste pálil z penalty sám před brankářem.
Snažil jsem se trefit branku, ale bohužel střela šla přesně do míst, kde stál brankář. Při té druhé situaci jsem si míč chystal levačkou, ale vlétl do mě obránce a nestihl jsem vypálit. Škoda.

Penaltu jsem kopl lajdácky, kál se dvougólový Martan

V zápase jste dvakrát prohrávali, ale nakonec byli blízko vítězství. Jaké ve vás převažují pocity?
Jsme samozřejmě zklamaní. Jako vždy, když dostanete gól v poslední minutě. Ale myslím si, že hlavně ve druhé půli jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Jenže v posledních deseti minutách jsme se zbytečně zatáhli a začali jen bránit.

Jak těžké bylo se po předchozí facce 0:6 se Znojmem vrátit k předchozím výkonům?
Je pravda, že po zápase se Znojmem jsme byli hodně dole a pár dní jsme se z toho dostávali. Ale věděli jsme, že do Budějovic musíme jet s pokorou a makat na sto procent. Nehráli jsme špatně, jenže dostat gól v poslední minutě nás mrzí.

I výkon a výsledek v Českých Budějovicích potvrdil, že vysoká porážka se Znojmem byla výjimkou?
Je pravda, že prohra se Znojmem byla naše jediná na jaře. Hráli jsme od 30. minuty v deseti a mysleli jsme si, že s nimi můžeme hrát otevřený fotbal. To se nám vymstilo a dostali jsme šest branek.

Vyrovnat jste dokázali po hodině hry. Vy jste penaltu nekopl ideálně, ale nakonec míč do branky prošel. Zatrnulo vám hodně?
Ano, kopl jsem ji lajdácky. Ale gólmanovi míč prošel pod tělem, takže naštěstí skončil v brance.

Byl jste na pokutový kop předem určený?
Jsme určení tři a vzal jsem si míč. Věřil jsem si.

Druhý gól jste dal necelých pět minut poté a také patřil k těm jednodušším.
Centr z levé strany prošel přes celé malé vápno a já už to doklepával z metru do prázdné brány.

Domácí měli problémy v obraně, a i proto jste se hlavně ve druhé půli snadno dostávali do šancí?
Máte pravdu. Dobře jsme kombinovali a snadno se dostávali do šancí. Jen škoda samotného závěru, ten jsme nezvládli dobře.

Střídající Ujec vystřelil Dynamu alespoň bod (1.5.2016)

Na góly bohaté utkání nenašlo vítěze. Dynamo vedlo po prvním poločase nad Varnsdorfem 2:1 po brankách Peška a Wermkeho, ale Ladislav Martan dvěma góly dokázal otočit vývoj. Alespoň bod vystřelil Dynamu v závěru střídající Milan Ujec.