Ještě na jaře byli spoluhráči, teď se poprvé postavili proti sobě. Zdeněk Linhart se poprvé trefil v dresu Táborska a paradoxně zrovna proti bývalému klubu. Dynamo poslal v 8. minutě do vedení parádní ranou kapitán hostů Petr Benát, ale právě Linhart zařídil konečnou dělbu bodů. V derby se bylo na co dívat.

Začátek derby se vám povedl na jedničku a z první šance jste se dostali po vaší ráně do vedení.
Podařilo se nám dát první gól a i po taktické stránce jsme plnili to, co jsme si řekli před zápasem. Škoda ztraceného vedení ve druhé půli. Musel odstoupit Ríša Kalod a jeho absence se projevila ve hře.

Byla varianta s posunutím Jana Šimáka na hrot připravená?

Petr Benát u míče
Už o poločase trenéři říkali, že Ríša má zdravotní problémy a asi půjde do hry Marek Opluštil. Ale ani Honza Šimák, ani já nejsme takové typy hráčů, které by jako on vybojovaly tolik míčů, rvaly se a uhrávaly hlavičkové souboje. Jsme spíš techničtí hráči a to nám možná chybělo. Ríšova absence sice byla znát, ale i tak jsme měli několik rychlých protiútoků, které jsme měli vyřešit lépe.

Vaše trefa byla parádní. Lépe to snad ani trefit nešlo.
Sedla mi. Zavolal jsem si na Romana Wermkeho, protože jsem byl sám a měl jsem před sebou prostor. Zkusil jsem vypálit a trefil jsem to dobře.

Naopak před inkasovaným gólem na polovině soupeře Jan Šimák přestal hrát, rozhodčí ale jasný faul neodpískal. Následně Táborsko uzmulo míč a dokázalo vyrovnat.
Nechci se vyjadřovat k výkonu rozhodčího, ale to byl jasný faul. Co víc má Šimi udělat? Zařvat a spadnout, aby se pískalo? Pak jsme z toho dostali gól a Táborsko mělo deset minut navrch. V závěru po červené kartě jsme zase mohli rozhodnout my, takže asi spravedlivá remíza.

Bod berete, ale cítili jste, že na tři jste mohli na Soukeníku dosáhnout?
Bod z venku je vždycky dobrý. Nicméně jsme chtěli vyhrát a nebyli jsme od toho daleko. Škoda.

Derby s Táborskem bývají vždy vyhrocená. Jaké bylo to druhé letošní?
Myslím, že jsou to hezké zápasy. Sice dnes nebylo tolik diváků, ale atmosféra byla slušná. S klukama se navzájem známe, po zápase si podáme ruce a nemáme mezi sebou žádný problém.

Vy jste utkání nedohrál po nešetrném zákroku Aleše Hanzlíka, po němž se nečekaně kopalo proti vaší brance. Co se přesně stalo?
Předkopl jsem si míč a přišlo mi, že mě Hanzloš nakopl vší silou do kolena. Pak se podívám a vidím, že rozhodčí píská můj faul, tak nevím… Ale nechceme brečet a vymlouvat se na rozhodčího. Jestli budu připraven v neděli s Varnsdorfem, to teď vůbec nevím.

Dokážete se připravit jako tým na třetí zápas v jednom týdnu?
Věřím, že ano. Ale je znát, že jsme pět měsíců nehráli a najednou máme dva anglické týdny krátce po sobě. Nicméně máme další hráče, kteří mohou naskočit.

Gól jsem ani neslavil, k Dynamu zášť necítím, tvrdí Zdeněk Linhart

Povedlo se vám doma konečně skórovat, ale berete z derby jen bod. Jste s ním spokojeni?
Každopádně jsme chtěli zvítězit. Jenže sice jsme docela dobře začali, ale Beny se parádně trefil a inkasovat první bylo to, co jsme přesně nechtěli. Na chvíli nás branka utlumila, ale pak si myslím, že jsme byli lepším týmem. Více jsme drželi míč a měli tlak. Ale ve finále je remíza asi zasloužená. I když ke druhému gólu jsme byli blíž my.

Poprvé jste nastoupil proti Dynamu. Jaký to byl pocit?
Hodně zvláštní. Na zápas jsem se těšil, jen mě trošku mrzelo, že jsem nehrál od začátku. Nicméně času na hřišti jsem dostal docela dost a nakonec se mi podařilo i skórovat.

Vstřelený gól jste ani neslavil. Nechtěl jste se Dynamu tedy ukázat, že bylo jeho chybou vás pouštět?
Vůbec ne. K Dynamu mám respekt a rozhodně nemám v sobě vůči němu žádnou zášť. Vyrůstal jsem tam a cítím se pořád jako Budějčák.

Krátce po gólu jste měl ještě jednu velkou šanci, tu už se vám ale nepodařilo využít.
Přišel dobrý míč ze strany, ale těsně přede mnou jej tečoval Novas (obránce Dynama Pavel Novák, pozn. autora), takže jsem to nedokázal umístit do branky.

Jistě jste nepodcenili přípravu u videa, vy sám jste některé zápasy Dynama na vlastní oči viděl. Překvapil vás něčím soupeř?
Dynamo hrálo svoji typickou hru. Hodně nebezpečný byl Ríša Kalod, který podstupoval bezpočet soubojů. Jeho odchod nám ale pomohl a jsme měli víc ze hry. Hostům docházely síly a Honza Šimák už stál jen na půlce a čekal většinou v ofsajdu na brejky.

Proběhlo špičkování s některým z bývalých spoluhráčů?
S pár klukama jsme si psali, ale jen v dobrém. Ze srandy mi říkali, ať jim hlavně nedám gól. Tak to možná přivolali (usmívá se).

Jihočeské derby vítěze nenašlo (27.4.201)

Emotivní derby dvou nejlepších jihočeských fotbalových klubů ani napodruhé v této sezoně nenašlo vítěze. Dynamo už v osmé minutě šlo do vedení, když se náramnou střelou trefil kapitán Petr Benát. Srovnání přišlo přesně za hodinu hry, prosadil se střídající Zdeněk Linhart. V závěru dostal po druhé žluté červenou kartu Aleš Hanzlík, ale Dynamo krátkou výhodu jednoho muže v poli nevyužilo. Další utkání čeká na černobílé v neděli od 18:00, přijede Varnsdorf.