V pátek Střelecký ostrov přivítá bitvu dvou v posledních letech tradičních soupeřů a zároveň celků, které společně sestupují a postupují do ligy. Dynamo a Hradec mají aktuálně jednu z nejlepších forem v celé Fotbalové národní lize a jejich vzájemný duel bude šlágrem 23. kola. Výkop je stanoven na 18. hodinu a diváci se mají, na co těšit!
FC Hradec Králové
Rok založení:1905
Trenér:Milan Frimmel
Hvězdy týmu:Krmaš, Pázler, Ottmar
Největší úspěchy: mistr ligy 1960
Posledních pět let:
2010/11 - 1.liga (8. místo)
2011/12 - 1.liga (13. místo)
2012/13 - 1.liga (16. místo)
2013/14 - 2.liga (2. místo)
2014/15 - 1.liga (15. místo)
Stadion: Malšovický stadion, 7000 diváků
Klubové barvy:Černá a bílá
Internet: www.fchk.cz

Preview

FC Hradec Králové po loňském sestupu bojuje o opětovný návrat mezi elitu. Po nevýrazném rozjezdu, několika odložených zápasech a ztrátách Votroci dohnali manko a po dvaadvacátém kole se dostali na postupovou druhou pozici. Svěřencům trenéra Milana Frimmela se na jaře celkem daří a to hlavně doma, kde porazili Olomouc B, vedoucí Znojmo a naposledy i Vlašim. Naopak venku Východočeši překvapivě padli ve Frýdku-Místku a remizovali ve Varnsdorfu. Na druhé příčce Hradec aktuálně ztrácí na první Znojmo pět bodů, před třetí Karvinou má jednobodový náskok.

Hradečtí vedou obě nejsledovanější individuální statistiky. Třináct gólů už nastřádal Jan Pázler. Mezi třemi tyčemi vede Radim Ottmar s třinácti nulami a nepouští do branky dřívější jedničku Jiřího Lindra. Jinak nejlepší obraně soutěže šéfuje jedna z největších osobností celé soutěže Pavel Krmaš. V záloze si Jihočeši budou muset dávat pozor na Malinského nebo Trubače. Po zimním odchodu Vaněčka do Teplic zůstává hlavní ofenzivní silou zmiňovaný Pázler.

Poslední ligové utkání Hradce:
FC Hradec Králové - FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0 (0:0)
Branky: 51. Mareš (pen.), 75. Krátký. ŽK: Krmaš – Pimpara, Kulhánek, Průcha, Nový, Dressler. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Boček. Diváků: 1083.
Sestava Hradce: Ottmar – Plašil, Krmaš, Nosek, Mareš – Janoušek, Schwarz (74. Krátký) – Trubač, Zorvan (89. Súkenník), Malinský – Pázler (90+1. Nworah).

Dynamo zažívá zatím skvělé jaro. Po deseti bodech ze čtyř jarních zápasů už se Jihočeši vyhoupli na deváté místo a zejména poslední utkání v Ústí nad Labem odehráli ve velkém stylu. V tabulce dle formy z posledních pěti zápasů černobílým patří druhé místo, aktuálně i s podzimem neprohráli pětkrát v řadě. Hráči Dynama se posouvají vzhůru i v individuálních statistikách, nezadržitelný Richard Kalod s Janem Šimákem mají po šesti brankách a vedou pátou nejlepší ofenzivu soutěže. „O ničem jiném než třech bodech s Hradcem nepřemýšlíme. Budeme se snažit navázat na výkony a výsledky z posledních zápasů,“ řekl po výhře v Ústí dobře naladěný Kalod.

Trenér David Horejš nemá moc důvodů sahat do sestavy. Po návratu Pavla Nováka do středu obrany Jihočeši dvakrát v řadě neinkasovali a směrem dopředu také vše funguje. Kromě Kaloda jsou ve fazoně i Pešek nebo Čavoš. Oba celky jsou častými soupeři v posledních letech. Celková bilance hovoří pro Dynamo (12-8-7), podzimní duel v Hradci skončil bez branek a Českobudějovičtí z posledních devíti zápasů s Votroky prohráli jen jednou. Karetní hrozba visí nad kvartetem hráčů – Kalod, Wermke, Hric, Řezáč.

Utkání 23. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Vstupenky na utkání můžete už nyní kupovat zde v předprodeji. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Jana Adámková, na čarách jí budou pomáhat pánové Antoníček a Kotalík.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – Klesa, Hájovský, Novák, Funda – Benát, Čavoš – Pešek, Šimák, Mareš – Kalod.
Hradec: Ottmar – Plašil, Krmaš, Nosek, Mareš – Janoušek, Schwarz (Krátký) – Trubač, Zorvan, Malinský – Pázler.

Ostatní zápasy 23. kola:
Frýdek-Místek - Varnsdorf15. 4. 201616.30
Znojmo - Pardubice15. 4. 201618.00
Třinec – Ústí nad Labem16. 4. 201610.15
Vyšehrad – Olomouc B16. 4. 201610.15
Karviná - Sokolov16. 4. 201617.00
Opava - Táborsko16. 4. 201619.00