První utkání s novým trenérem Pavolem Švantnerem starší dorostenci Dynama zvládli a přesvědčivě porazili Liberec 4:0, kdy o branky se postarali Škoda, Chylík, Markytán a Tomek. Další utkání sehraje starší dorost v sobotu v Příbrami.

Do branky Dynama se poprvé na jaře postavil Nicolas Rotbauer, nový trenér Švantner jinak výrazně neměnil sestavou. Do první dobré šance zápasu se dostával hostující Šulc, jenže pomezní sudí zamával ofsajd. První velká šance domácích skončila střelou do břevna, z následné dorážky Markytán minul branku.

Jihočeši se prosadili až o čtyři minuty později. Přízemní centr propadl až k volnému Rostislavu Tomkovi, který překonal Garčára – 1:0. Druhou branku mohl přidat útočník Markytán, jenže v dobré šanci nedal. V úplném závěru poločasu zahnal brejk Liberce brankář Rotbauer, kdy za tvrdý „hit“ inkasoval žlutou kartu.

Další branka přišla v 60. minutě. Sudí Makovička nařídil pokutový kop, kterého se ujal Martin Škoda. První penaltu nedal, jenže sudí nechal kvůli vběhnutí hráče do pokutového území penaltu opakovat. Napodruhé už se Škoda nemýlil a poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0. Uběhlo necelých pět minut a domácí vybojovali další pokutový kop. Míč si vzal Jan Chylík a bezpečně proměnil – 3:0. Liberečtí se nepoučili a dalším tvrdým zákrokem faulovali v pokutovém území. Po střetu zůstal na trávníku ležet Krejčí, který už do zápasu nezasáhl. Penalty se chopil Matyáš Markytán, který taktéž dal – 4:0. Penalty se v závěru dočkali i Severočeši, ale Šulce vychytal domácí brankář Rotbauer.


Ohlasy trenérů

Pavol Švantner (trenér Dynama): "Nečekalo nás lehké utkání, ale zvládli jsme ho. Mohli jsme o výsledku zápasu rozhodnout v první půli, jenže jsme neproměnili šance po standardních situacích. Šli jsme si pro tři body a myslím si, že vítězství je zasloužené.