V zimě bojoval se zraněným stehenním svalem a jen co se vrátil do zápasového kolotoče, vystavila mu stopku karanténa celého klubu. Teď už je ale Jindřich Kadula zpět a vypadá to, že i se stoupající formou. Za svůj výkon proti Hradci Králové byl právem zvolen nejlepším hráčem 25. kola Juniorské ligy a gólově se prosadil i o týden později v Třinci. Mladý záložník tak věří, že si veškerou smůlu už vybral. „Teď se cítím dobře, jsem zdravý a to je základ.“
Jindřich Kadula se díky dobrým výkonům za juniorku zahrál krátce za A-tým proti Sokolovu

Byl jste vyhlášen nejlepším hráčem 25. kola Juniorské ligy. Co takové ocenění pro hráče znamená?
Ocenění si nesmírně vážím. To, že bych cenu mohl dostat, jsem nečekal, takže i o to příjemnější bylo, když jsem se o ní dozvěděl. Velké díky patří hlavně celému týmu, bez nich bych žádnou cenu nedostal.

Za svůj výkon v zápase s Hradcem jste si cenu zasloužil. Jednu branku jste vstřelil a na druhou přihrál. Jak utkání zpětně hodnotíte?
Ano, zápas se mi povedl. Na pozici ofenzivního záložníka se branky čekají a s tím se snažím jít do každého zápasu. Utkání se hrálo za poměrně teplého počasí a na uměle trávě, začátek byl dobrý, hrál se agresivní fotbal. Hráli jsme týmově a zaslouženě doma získali tři body. Panovala spokojenost.

Branku se vám podařilo vstřelit i v duelu s Třincem. Vypadá to, že forma se vám zlepšuje.
Na zápas v Třinci bych možná raději zapomněl. Když si člověk přečte, že jsem dal gól, asi si říká, že se mi střelecky daří. Ano, každý gól se počítá, ale tohle bylo utkání, kdy jsem góly měl dát určitě dva a možná i více. To mě trošku mrzelo… Každopádně se snažím vzít si ze zápasu pozitivní věci, abych se posunul dál. Teď se cítím dobře, jsem zdravý a to je základ.

Přitom ještě v zimě jste byl delší dobu zraněný…
Už na konci podzimu mě trápil zadní stehenní sval. Byl jsem ve fázi, kdy jsem to ani za nic nemohl vyléčit. Svalová zranění jsou to nejhorší. Trénujete normálně, jeden, dva, tři tréninky a pak, ve chvíli, kdy to nečekáte, to přijde znovu a začíná se léčit od začátku. Musím přiznat, že to bylo frustrující. Nakonec jsem musel něco investovat a podstoupit celkem zajímavé procedury. Díky bohu to pomohlo a teď už se zdá být vše stoprocentně zahojené.

Nešlo ale jen o zranění. Hned na začátku jara skončil celý klub v karanténě. Bylo těžké se po měsíční pauze vrátit do zápasového rytmu?
Každý hráč by chtěl hrát co nejvíce zápasů. Já jsem po zranění odehrál jedno utkání a potom přišla karanténa. Vnímal jsem to jako příležitost natrénovat co to půjde, abych další zápasy zvládl. Z tohoto hlediska jsem to bral jako plus. Jak ale říkám, já osobně bych hrál, co nejvíce by šlo, takže pro mě byl každý volný víkend nepříjemný. Naštěstí jsme hráli alespoň modelové zápasy a připravovali se jako by se hrálo normálně.

Berete to, tak že dobré výkony v Juniorské lize vám mohou pomoci do sestavy áčka?
Doufám v to. Jestliže se chci probojovat do áčka, což jednoznačně chci, musím v každém zápase za juniorku vyčnívat. Teď se cítím dobře, takže jsem trpělivý a hlídám si zdraví. Věřím, že se šance naskytne a já ji využiji. Mám nejvyšší čas.

Ještě na podzim jste ale hostoval v Písku. Jak zpětně působení ve třetí lize hodnotíte?
Jelikož jsem v té době byl po replastice zkříženého vazu, nebral jsem to jako krok zpátky. Naopak jsem chtěl ukázat, že i po spoustě zdravotních potíží na to mám. Dal jsem nějaké branky, dařilo se nám. Pro každého mladého hráče je nejdůležitější aby hrál, což se v Písku stalo a v zimě jsem se mohl vrátit zpět do Dynama.

O tom, že se na jaře vrátíte do Dynama, bylo jasno nebo bylo ve hře i pokračování hostování?
Věřil jsem v to, že se vrátím. V zimě jsem prodlužoval smlouvu, takže v prosinci jsem cítil, že bych mohl jít zpátky. Bohužel přišla ta zranění a asi dva měsíce jsem tím ztratil. V současnosti se snažím dostat do nejvyšší formy a pomoci bojovat ve druhé lize o co nejlepší výsledky a umístění.

Výkony Dynama se na jaře ve FNL oproti podzimu zvedly. Věříte, že teď už budete druholigovou tabulkou jen stoupat?
Vím, že výsledky budou už jen dobré. Tým se na podzim sehrával, chybělo kolikrát i štěstí. Jsem si jistý, že naše mužstvo je na druhou ligu nadstandardní, takže vyšší příčky v tabulce určitě přijdou.