Po utkání byl hlavním terčem novinářů a tuto roli si tentokrát užíval. Důrazný forvard Richard Kalod se vrátil do sestavy a v posledních dvou zápasech vstřelil dvě branky. Tou druhou svalil Sokolov, když před ním neproměnili tři exekutoři pokutový kop. "Třeba jsem taky teď už v pořadí," smál se po zápase dobře naladěný Kalod.

Zažil jste někdy zápas s třemi neproměněnými penaltami?
Ne, to jsem opravdu nezažil. Pamatuji zápas se dvěma, ale se třemi ne. Tři, to je pěkné…

Neměl jste chuť jít na druhou penaltu?
Kdepak. Šimi s Benym (Jan Šimák s Petrem Benátem, pozn. autora) byli určení, teď přijde řada na ostatní. Třeba jsem taky v pořadí (směje se).

Jak se seběhl jediný gól dnešního duelu z vaší kopačky?

Fotbal v podání Kaloda soupeře bolí
Měl jsem asi takové Lafatovo štěstí. Míč se ke mně šťastně odrazil, tak já už to uklízel k tyči placírkou, tam bylo místo. Ale byl to důležitý gól, jsem za něj moc rád.

Mluvíte o štěstí, ale dva góly za dva zápasy, to zní spíš jako forma.
Doma mám forem na bábovku plno, tak uvidíme, jestli ji budu mít i ve fotbale (usmívá se). Ale samozřejmě jsem spokojený. Jako útočník jsem na hřišti od toho, abych dával góly nebo alespoň nějak týmu pomohl. Tohle je ta lepší varianta.

Nicméně na jaře můžete zatím být spokojeni s hrou i výsledky, ne?
Myslím si, že ano. I když se Sokolovem to nebylo úplně ono. Bylo poprvé docela teplé počasí, navíc jsme měli v nohách páteční zápas, takže to bylo těžší. Důležité je, že jsme to zvládli.

Překvapil vás Sokolov něčím?
Asi ani ne. Čekali jsme, že to moc neotevřou. O to těžší pro nás bylo se do jejich bloku dostat. Šancí bylo dost. I když zápas mohl vypadat jinak, kdyby se proměnila nějaká penalta.

Zvládli jste náročný program, když jste během pěti dní odehráli dva těžké duely?
Já jsem po zápase dva dny naložený v ledu. Teď to bude asi to samé (směje se).

Cítíte se na hřišti po zranění už jako dříve?
Na hřišti se cítím hrozně. Vždycky mě sešroubují, zalepí a jdu do boje.

Hned v sobotu hrajete v Ústí. Věříte si na body i tam?
Tam je to jasná dvojka (znovu se směje).

Kalodův důraz rozhodl o třech bodech pro Dynamo (5.4.2016)

Vypjaté utkání Dynamo zvládlo a připsalo si cenné tři body do tabulky. O tom, že všechny tři body zůstanou na jihu Čech, rozhodl v 78. minutě svým typickým důrazem Richard Kalod. Zápas přinesl tři pokutové kopy, dva pro Dynamo, jeden pro Sokolov, ovšem ani jeden exekutor nebyl úspěšný.