Zklamaní byli všichni a vlastně nikdo. Domácí trápilo ztracené dvougólové vedení, Karvinské zejména nepovedený výkon z první půle. Celkově se však všichni shodovali, že se hrál zápas nadprůměrné druholigové úrovně. Zápas hodnotili střelci branek z obou týmů - Jiří Mareš přidal čtvrtý zásah Dynama, Ľubomír Urgela skóroval za hosty hned dvakrát.

Jedním ze čtyř střelců černobílých v zápase s Karvinou byl Jiří Mareš. Host z Příbrami po utkání hodně litoval ztracených bodů. „Karvinou jsme ze hry vlastně do ničeho nepustili. Připravovali jsme se na to, že mají dobré standardky. A my si z nich necháme dát tři góly. Nejde, abychom doma dali čtyři góly a nevyhráli,“ kroutí hlavou záložník Dynama, jenž vidí problém hlavně v prvním poločase, který se Jihočechům herně povedl. „Měli jsme vyhrát první půli o dva nebo tři góly a nebylo co řešit. Jenže jedna standardka, pak jeden aut před poločasem a bylo to 2:2,“ má jasno.

Jiří Mareš v akci

Mareš sice v zápase skóroval, ale za stavu 3:2 mohl přidat čtvrtý gól. To se mu sice nakonec povedlo, ale až o pár minut později. „Šli jsme tři na dva a v té chvíli je to těžké. Myslím, že jsem situaci řešil docela dobře. Chtěl jsem střílet do protipohybu, jenže jsem to měl dát víc k tyčce. Takhle tam gólman stačil dát nohu a vykopl mi to,“ krčí rameny. Při zmiňované čtvrté brance už si však křídelník Jihočechů počínal zkušeně. „Aspoň, že jsem si to pak vynahradil. Viděl jsem místo u bližší tyče, tak jsem tam vystřelil. Gólman šel navíc na vzdálenější tyč, tak se to povedlo.“

Na divoké remíze 4:4 je pozitivem, že Jihočechům se daří směrem dopředu. „Máme silný útok, ale musíme zlepšit defenzivní fázi. Nejlépe hned v úterý se Sokolovem. Viděli jsme, že druhou Karvinou jsme přehráli. Tak když půjdeme do zápasu se Sokolovem s pokorou a elánem, tak věřím, že urveme tři body,“ myslí si Jiří Mareš.

Karviná prohrávala ještě deset minut před koncem o dvě branky, proto musí být nakonec s bodem spokojená. „Bod je pro nás ve výsledku asi zlatý. Nehráli jsme dobře,“ uvědomuje si Ľubomír Urgela, jenž vsítil druhý a čtvrtý gól hostů. „V první půli jsme se dostali dvakrát k jejich bráně a dali z toho dva góly. To jsme měli štěstí. Opět jsme nezachytili začátek zápasu, pak jsme furt jen dotahovali,“ vysvětluje vytáhlý slovenský forvard.

V minulém duelu s Vlašimí Urgela střídal o poločase Zbyňka Pospěcha, na jihu Čech hrál od začátku a dvěma góly splatil trenérovi důvěru. „Při první brance jsem si dobře naběhl na přední tyč a povedlo se mi míč dostat do branky. Při tom druhém už jsem jen snadno doklepl míč do prázdné branky,“ usměje se karvinský útočník, který ocenil kvalitu utkání. „Hrálo se ve vysokém tempu, diváci se určitě nenudili,“ uzavřel.

Divoká přestřelka nenašla vítěze, Dynamo remizovalo s Karvinou 4:4 (1.4.2016)

Ještě deset minut před koncem vedli Jihočeši o dvě branky, přesto se museli smířit s jedním bodem za remízu 4:4. Páteční strhující utkání s Karvinou vítěze nenašlo. Domácí byli v první půli lepším týmem, přesto dokázali Slezané udržet stav 2:2. Ve druhé půli se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale Karvinští v posledních deseti minutách vyrovnali na konečných 4:4.