Ve středu proběhla na Střeleckém ostrově předsezónní tisková konference. Zúčastnili se jí generální manažer Martin Vozábal, trenér A-týmu František Cipro, kapitán A-mužstva Petr Benát a PR & Media manažer Aleš Strouha. Rovněž byly představeny i nové dresy, které poprvé ukázala Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová.

„Přesné cíle před sezonou určeny nebyly, po jejím úvodu se teprve uvidí, jak na tom jsme,“ hovořil o ambicích před sezonou generální manažer Martin Vozábal. Rozpočet se letošní sezonu bude pohybovat kolem 30 milionů korun, včetně hospodaření s mládeží. Překvapivě se i přes pád do druhé ligy našli noví sponzoři, oslovila je zejména nová vize českobudějovického klubu. Novinku, kterou oznámil PR & Media manažer Aleš Strouha, je ta, že dlouholetá opora Roman Lengyel se po ukončení aktivní kariéry stal skautem jihočeského celku.

Kádr by se ještě mohl rozrůst o jednoho hráče, trenéra Cipra trápí hlavně levá strana. Vrásky na čele mu ještě více přidělaly potíže Filipa Vaňka, který se v prvním kole Juniorské ligy zranil. Zpět do tréninku by se měl vrátit zhruba za deset dní. Tiskové konference se zúčastnil i kapitán Petr Benát a věří, že by se měl po svalové zranění objevit v základní jedenáctce v úvodním kole ve Vlašimi. Co se týká prodaných permanentek, tak jejich počet by se měl pohybovat na stejném čísle jako loni nebo o něco vyšším.

Po tiskové konferenci Dynamo poprvé představilo nové pruhované černobílé dresy od firmy Adidas, které na hřišti společně s Richardem Kalodem a kapitánem Petrem Benátem pokřtila miss 2015 Nikol Švantnerová, dcera trenéra brankářů Pavola Švantnera.

Soupiska Dynama:
Brankáři: Zdeněk Křížek, Kamil Hajdušek.
Obránci: Aleš Dvořák, Jiří Funda, Lukáš Havel, Jakub Hric, Ondřej Karafiát, Everson de Lima, Pavel Novák, Michal Řezáč, Filip Vaněk.
Záložníci: Petr Benát, Jan Hála, Jakub Pešek, Jan Šimák, Roman Wermke.
Útočníci: Martin Held, Milan Jurdík, Richard Kalod, Zdeněk Linhart.

Změny v kádru:
Příchody: Lukáš Havel (přesun z dorostu), Jakub Hric (přestup z Táborska), Ondřej Karafiát (hostování ze Sparty), Everson de Lima (volný hráč), Jakub Pešek (hostování ze Sparty), Jan Šimák (přestup z Táborska), Martin Held (návrat z hostování z Písku), Milan Jurdík (hostování ze Sparty).
Odchody: Roman Lengyel (konec kariéry), Jaroslav Machovec, Matej Podstavek, Michal Klesa (všichni konec smlouvy), Tomáš Fryšták, Tomáš Janotka, Pavel Eliáš, Martin Chrien, Ladislav Volešák, Michal Škoda, Adama Varadi (všichni návrat z hostování), Jiří Kladrubský (přestup Kalloni FC – Řecko).