Druhá liga se blíží mílovými kroky, už v pátek soutěž začíná zahajujícím zápasem Ústí - Táborsko. Ve druhé části představování týmů vám přibližujeme týmy, které se v loňské sezoně umístily v dolní polovině tabulky, samozřejmě plus postupující Olomouc B a Vyšehrad.

Vlašim

Celek, který v aktuální době nejvíce zajímá tým Dynama. Proti Jihočechům totiž Středočeši odehrají první kolo FNL. Paradoxem je, že týmy spolu odehrály již dvě utkání v přípravě. První skončilo remízou 2:2, druhé bez branek. Svěřenci zkušeného Vlastimila Petržely se v přípravě prezentovali dobrým kombinačním fotbalem s vytříbenou fyzickou kondicí. Zejména na turnaji v Počátkách jihočeské soupeře Dynamo i Táborsko Vlašimští přehrávali a po zásluze obhájili Křišťálový pohár. Ve Vlašimi působí spousta hráčů na hostování ze Sparty, Dynamo v prvním kole nečeká nic lehkého.

Znojmo

Další celek, se kterým se Dynamo střetlo v přípravě dvakrát. V obou případech byli Jihočeši lepším celkem, ve finále v Žirovnici ale zvítězili Znojemští po brance z pokutového kopu v prvním poločase. Ve druhém případě už Jihočeši svého soupeře převálcovali a nasázeli mu čtyři branky. Jinak má Znojmo velice kvalitní mužstvo. Do obrany získalo Radka Mezlíka, v záloze diriguje hru Tomáše Okleštěk a na kraji hraje aktivní Njiere. Do útoku získali Znojemští vysokého útočníka Žondru.

Ústí nad Labem

Před dvěma roky to vypadalo, že Ústí bude jedním z největších aspirantů na postup. Po polovině roku to se Severočechy vypadalo více než dobře. Dynamo tam tenkrát zvládlo otočit jeden z nejdůležitějších zápasů postupové sezony a Ústí se propadlo do středu tabulky. Velkým plus pro Ústecké je dostavěný stadion s dominantní hlavou tribunou, na které si fanoušci už před dvěma roky představovali, jak pod nimi vybíhají sparťanští fotbalisté...Nejznámějším z kádru Ústí je Richard Veverka, který toho odehrál ve své kariéře už mnoho. Trenérem Ústeckých je Petr Němec, první kolo hostí jeho svěřenci Táborsko.

Třinec

Nepříliš úspěšnou přípravu nakonec Třinec zakončil remízou se Slováckem. Jinak dostal v první přípravě výprask od sousedů z Frýdku – Místku 0:3, ale postaral se i o překvapivou remízu se Spartou. Novým lodivodem Třineckých se stal Radim Nečas, který se netají ofenzivním fotbalem. Kádr Třince se přes léto nijak výrazně nezměnil, v obraně zůstal zkušený Benjamin Vomáčka, v útoku bude nadále řádit Pavel Malcharek. První kolo čeká na Třinec doma s Olomoucí B, ve druhém pojedou do Pardubic.

Frýdek – Místek

Další moravskoslezský celek loni neprožil dobrou sezonu, loni se umístil na prvním nesestupovém místě. Před sezonou ale přišly posily a Slezané letos chtějí na vyšší příčky. Trenéru Radványovi v létě do týmu přišlo hned několik dobrých hráčů. Dvojice nových hráčů je velice dobře známá i na jihu Čech, jedná se totiž o Martina Vyskočila a Mariána Jarabicu. Známou posilou je i Martin Surynek, který naposledy působil v Táborsku. Na začátek čeká Frýdek – Místek derby v Opavě, začíná se v sobotu od 18 hodin.

Olomouc B

Dalším účastníkem FNL je Olomouc B. Ta se loni radovala z postupu do vyšší soutěže a jako jediná farma bude bojovat v druhé nejvyšší soutěži. Olomoučtí se ve svém posledním přípravném zápase postarali o obrovskou senzaci. V Rakousku porazili slavný Lazio Řím 3:2 a vyvolali nevšední ohlas nejen v České republice. Trenérem béčka Sigmy je Augustin Chromý, kapitánem je Jiří Texl. První soutěžní zápas mají Hanáci na pořadu v sobotu v Třinci.

Vyšehrad

Vyšehrad se do druhé ligy dostal až ze třetí příčky, jelikož postup odmítly Domažlice i Bohemians Praha. Pro pražský celek to bude premiéra v druhé nejvyšší soutěži, ještě nikdy ji v historii neokusil. Hlavním trenérem Vyšehradu je Tomáš Holeček, branku střeží bývalý ligový brankář Lukáš Krbeček. Zajímavým úspěchem se blýskl pravý záložník Kabele, který vyhrál s hráči bez angažmá mistrovství Evropy a nyní už se připravuje s týmem z Prahy. Slavnostní první zápas mají na rozpisu hráči Vyšehradu v neděli od 10:15 se Znojmem.