Dva zápasy čekaly českobudějovickou devatenáctku na turnaji v Příbrami. Soupeři z Mladé Boleslavi, se proti Dynamu postavili jako první a přehráli je 2:1. Příbram svou aktivní a propracovanou hrou nad Dynamem vyhrála také- s výsledkem 3:1.

Herní výkon obou celků se od první minuty vyvíjel vyrovnaně. Často byly herní taktikou rychlé útoky jak ze strany Mladé Boleslavi, tak ze strany Dynama. Aktivní hra boleslavských dorostenců vedla k zajímavé situaci, kterou nebylo Dynamo schopné zastavit dříve jak ve vápně za pomoci faulu. Nařízenou penaltu střelec Boleslavi proměnil a před koncem prvního poločasu díky tomu zvýšil pro svůj tým na 1:0.

Průběh druhého poločasu byl pro budějovické dorostence mnohem slibnější. Nastoupili do něj s vůli vyvarovat se chyb, kterých se v první půli dopouštěli. Zároveň se jim podařilo vytvořit si gólové šance a jednu z nich i proměnit. O to se zasloužil Martin Škoda, který si míč přivedl před bránu a úspěšně celou akci zakončil. Budějovice to výrazně motivovalo k přidání dalšího gólu a snažily se tak otočit stav zápasu ve svůj prospěch. Šťastnější ale byla Mladá Boleslav, které se podařilo dobře zahrát přímý kop a zvýšit na 2:1.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama): "Zápas nebyl z naší strany nijak špatný. Dokázali jsme si i vytvořit šance, zakončení už ale bylo horší. Prioritou během dnešního turnaje bylo prostřídat všechny kluky, aby si zahráli a my viděli, kdo na tom jak je."

PŘÍBRAM - DYNAMO U19 3:1- Ani druhý zápas v pořadí se budějovické devatenáctce nepodařil. Silná Příbram zvládla Dynamo přehrát o dvě branky.