Kádr A-týmu Dynama České Budějovice se necelé tři týdny před startem Fotbalové národní ligy rozrostl o zkušeného fotbalistu. Roční smlouvu s Dynamem podepsal šestatřicetiletý ofenzivně laděný středopolař Jan Šimák!
Jan Šimák v dresu Dynama

Po odchodu Jiřího Kladrubského hledalo vedení klubu zkušeného fotbalistu, který by spolu s Petrem Benátem dokázal tvořit hru ve středu hřiště. Zkušený záložník Jan Šimák pomohl v loňské sezoně týmu Bohemians Praha vyhrát ČFL a během letošního léta se ve velmi dobré formě ukázal i v přípravných zápasech proti Brnu a Znojmu. "Když použiji moderní výraz, tak Šimák je rozdílový hráč, kterého jsme v týmu neměli. Ukazuje se ve výborném světle a jsem rád, že se podařilo jeho přestup dotáhnou do konce," říká trenér Dynama František Cipro.

Svou radost nad přestupem do Dynama projevil i sám hráč. "Pocházím z jihu Čech a nabídka z Budějovic mě samozřejmě velmi potěšila. Dynamo je klub, který dlouhodobě patří do první ligy a mým cílem bude, abych mu v letošní sezoně pomohl postoupit zpět do nejvyšší soutěže," řekl již po přípravném zápase s Brnem Jan Šimák.

Jan Šimák se narodil 13. října 1978 v Táboře. S fotbalovou kariérou začínal v Blšanech, odkud odešel v roce 2000 do německého druholigového Hannoveru. S ním postoupil do nejvyšší soutěže a v roce 2002 přestoupil do Leverkusenu. Po dalším hostování v Hannoveru se Šimák vrátil do Čech, kde se Spartou získal dva ligové tituly. Pak přišly roky v nižších soutěžích v Německu a poté se upsal v roce 2012 Táborsku, kde skončil v srpnu roku 2014. Poslední sezonu odehrál v třetiligové střížkovské Bohemce, se kterou s velkým náskokem celou soutěž vyhrál.

VIDEO: Dva odlišné zápasy na turnaji v Počátkách (12.7.2015)

Fotbalisté Dynama obsadili na turnaji v Počátkách třetí místo, když v semifinále sestava mladíků po bezbrankovém zápase prohrála na penalty a poté zkušenější sestava v zápase o třetí místo vysoko rozstřílela Znojmo 4:0.