Nabitý program letní přípravy pokračuje, Jihočechy čekají tři přípravné zápasy během čtyř dní. Ten první ve středu v pražské Uhříněvsi s prvoligovými Bohemians Praha. Dynamu se v přípravě zatím poměrně daří, s klokany to bude další zajímavá konfrontace s ligovým mužstvem před startem FNL.

Bohemians Praha 1905 už jsou v poslední fázi přípravy na nový ročník Synot ligy. V rámci přípravy už klokani odehráli šest zápasů s vyrovnanou bilancí tří výher a tří porážek. Na úvod období letní dřiny zelenobílí podlehli Trenčínu, pak na turnaji v Benátkách nad Jizerou zdolali v semifinále Příbram, ve finále následně nestačili na Mladou Boleslav. Celek z Ďolíčku ještě těsně padl se Slavií a zdolal Norimberk a Varnsdorf. Po duelu s Dynamem jej čeká ještě v sobotu ligová generálka s Pardubicemi.

Pražené se musí vypořádat s odchodem jedné z největších hvězd Jakuba Rady do Mladé Boleslavi. Z hostování se vrátili i Švenger, plzeňský kat Bratanovič a Engelmann, smlouvy skončily Lietavovi, Cicmanovi a Kalinovi. Jejich místa zaujali sparťané Shick a Jirásek, z Karviné přišel na hostování Budínský. S týmem trénují i jablonecký Čížek, Škerle z Olomouce, Pauschek ze Sparty anebo Pavel Hašek, který se vrací po těžkém zranění.

Poslední přípravný zápas Bohemians:
Bohemians 1905 - Varnsdorf 3:2 (1:1)
Branky: 34. Čížek, 48. Šmíd, 90. Šírl - 11. Jurča, 59. Juroška. Hráno na soustředění v Břízkách.
Sestava Bohemians: Zlámal (46. Dočekal) - Pauschek, Škerle (46. Žaloudek), Gajič (46. Šmíd), Šírl - Acosta (59. Hubínek), Jindřišek, Jirásek (46. Budínský), Bartek (61. Blecha) - Čížek (46. Jarolím) - Akulinin (46. Schick).

Českobudějovické Dynamo má za sebou druhý turnaj v rámci letní příprava, která se řítí do svého závěru, i když druhá liga startuje o týden později než nejvyšší soutěž. V Počátkách Jihočeši získali třetí místo, když v semifinále padli na penalty s Vlašimí a následně v boji o třetí místo rozstříleli Znojmo a vrátili mu týden starou porážku ze Žirovnice. Trenér Dynama František Cipro v sobotu vyslal do boje hodně odlišné jedenáctky, těšila ho třetí uhraná nula v řadě.

Černobílí mají hodně nabitý program. Ve středu hrají s Bohemians, v pátek v Rakousku proti Chemnitzeru a hned v sobotu se Slavií. Jihočeši si možná vypomohou hráči z juniorky, do přípravy už se znovu zapojují Pešek a Kalod. Před startem Fotbalové národní ligy odehraje Dynamo ještě první kolo poháru FAČR s lepším z dvojice Lomnice (KV) – Doubravka a to o posledním červencovém víkendu.

Další přípravný zápas Dynama začíná ve středu v 11 hodin v pražské Uhříněvsi a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

VIDEO: Dva odlišné zápasy na turnaji v Počátkách (12.7.2015)

Fotbalisté Dynama obsadili na turnaji v Počátkách třetí místo, když v semifinále sestava mladíků po bezbrankovém zápase prohrála na penalty a poté zkušenější sestava v zápase o třetí místo vysoko rozstřílela Znojmo 4:0.