Do prvního osmdesátiminutového zápasu proti kvalitnímu soupeři z Vysočiny nevkročili starší dorostenci Dynama příliš úspěšně. Jihlava je přehrávala, ale kvůli vlastnímu špatnému zakončení se střelecky zvládla prosadit jen jednou po penaltě.

Od začátku utkání byla patrná převaha Jihlavy, která začala s aktivní hrou. Dynamo bylo naopak pasivní a nebylo schopné dostat se do jakékoli šance. První příležitosti pro Budějovice přišly až ke konci prvního čtyřicetiminutového poločasu, ale ani v jednom případě se nejednalo o situaci, která by opravdu mohla ohrozit bránu Vysočiny. Přestože byla Jihlava rychlejší a bojovnější, se zakončením měla také veliký problém. Takže ani před před koncem první poloviny utkání nedokázala namířit míč přesně a svou slibnou situaci pokazila. Poločas tak skončil bez branek.

I do druhého poločasu Jihlava naskočila viditelně více motivována. Okamžitě se pouštěla do útočných akcí, ale problém jihlavských dorostenců zůstával stále stejný. Přesnost a razance v zakončení chyběly. V 57. minutě se Jihlavě přesto podařilo poslat míč do budějovické brány- po faulu ve vápně proměnili jihlavští nařízenou penaltu. Stav zápasu se změnil na 0:1 a do konce zápasu již zůstal stejný.


Ohlasy trenérů

Petr Skála(trenér Dynama): "Ta penalta, která vlastně rozhodla zápas byla po naší individuální chybě, ale vzhledem k našemu předcházejícímu utkání ve čtvrtek s Plzní, kde to bylo 1:4, tu penaltu neřeším. Mně spíš vadilo, že během prvního poločasu jsme byli málo aktivní a nebyli schopni vytvořit si žádné šance. Potom ještě ke konci druhého poločasu bylo vidět, že má Jihlava navrch. "