Již po prvních trénincích si trenér Cipro pochvaloval jeho příchod. Zkušený střední záložník Jan Šimák odehrál za Dynamo první přípravné utkání a slyšel chválu ze všech stran. V prvním poločase společně s Petrem Benátem dirigovali střed zálohy a diktovali tempo zápasu.

Kdo vás z Dynama kontaktoval?
Oslovil mě manažer Martin Vozábal, se kterým se známe. Předběžně jsme se domluvili na zkoušku a uvidí se, jak to bude vypadat dále. Do pátku by se mělo vědět, jak to se mnou dopadne.

Jan Šimák bojuje o míč

Potěšila vás nabídka z Českých Budějovic?
Samozřejmě. Hráče vždy potěší jakákoliv nabídka. Já jsem loni hrál třetí ligu a dostal jsem nabídku do druhé do Českých Budějovic, které hrají vždy na špici druhé ligy a podle mého patří do nejvyšší soutěže. Navíc je to nabídka z jižních Čech, odkud pocházím, takže je to pro mě výzva o to víc.

Roku na pražském Střížkově rozhodně nemůžete litovat, protože jste ji suverénně vyhráli?
Pokud vyhrajete celou soutěž a navíc skoro o dvacet bodů, tak musíte sezonu hodnotit jako úspěšnou. Bohužel Střížkov do druhé ligy nepostoupil kvůli finančním problémům, ale sezony tam si cením.

Trenér František Cipro o Janu Šimákovi:
„Společně s Petrem Benátem dokázali velmi dobře držet míč, jsou to oba výborní fotbalisti. Oba si spolu skvěle vyhověli. Celkově se mi v prvním poločasu jejich práce ve středu hřiště zamlouvala.“

Kolik jste zatím absolvoval tréninků v Dynamu?
Zatím jich moc nebylo, asi jenom čtyřikrát jsem s týmem trénoval. Musím ještě tréninkové manko dohnat.

Už jste v Budějovicích poznal kabinu a spoluhráče?
V kabině jsem viděl spoustu mladých kluků, v týmu je takové zdravé jádro. Všichni hráči jsou ctižádostiví, všichni se perou o místo v kádru.

Nastoupil jste v prvním poločase a ten jste vyhráli 1:0. Je to pro vás proti ligovému mužstvu úspěch?
Brno podle mého nenastoupilo v ligové sestavě, v zápase se objevilo plno nových mladíků. Mrzí mě, že jsme v prvním poločase vstřelili pouze jednu branku. Měli jsme spoustu příležitostí dát více gólů, poločas mohl skončit klidně 4:0. To je jediné, co bych na utkání vytkl. Zápas měl jinak tempo, byl to pohledný duel pro diváky.

Pokud by o vás Dynamo stálo, na nabídku byste kývl?
Určitě, kvůli tomu jsem tady. Já doufám, že se domluvíme a klapne nám to. Věřím, že v Českých Budějovicích podepíšu roční smlouvu a pomohu mužstvu postoupit zpět mezi elitu.

Dynamo v přípravě porazilo prvoligové Brno (6.7.2015)

Druhý cenný skalp ligového výběru si v přípravě na novou sezonu připsali fotbalisté Dynama. V Kamenici nad Lipou porazili po dobrém výkonu Zbrojovku Brno 1:0, když z mnoha šancí skóroval jen v úvodu utkání Zdeněk Linhart. Poprvé se v dresu Dynama objevil Jan Šimák, odehrál první poločas.