Druhý cenný skalp ligového výběru si v přípravě na novou sezonu připsali fotbalisté Dynama. V Kamenici nad Lipou porazili po dobrém výkonu Zbrojovku Brno 1:0, když z mnoha šancí skóroval jen v úvodu utkání Zdeněk Linhart. Poprvé se v dresu Dynama objevil Jan Šimák, odehrál první poločas.

Jihočeši začali hodně aktivně a během úvodních tří minut favoritovi skoro nepůjčili míč. Výsledkem tlaku byla akce ze třetí minuty, kdy Jurdík krásným pasem za obranu vysunul Zdeňka Linharta, který přehodil brankáře Melichárka. V tu chvíli si nikdo v malebné Kamenici nepomyslel, že to bude jediná branka zápasu. A byla. I když šancí viděly tři stovky diváků ještě několik. V první půli ojedinělý útok Zbrojovky se narodil na konci úvodní desetiminutovky, ale Přichystal zakončil přečíslení střelou nad branku. Jinak ale hrálo s míčem převážně Dynamo. Hru Jihočechů dirigovalo duo Šimák-Benát, prvně jmenovaný našel za beky Wermkeho, jehož oblouček se do branky těsně nevešel.

O chvíli později posílal Petr Benát nabídku Jurdíkovi, ale jeho hlavička šla těsně mimo. Do poločasu měli černobílí ještě dvě stoprocentní příležitosti. Po velké chybě Falla mohl zvýšit vedení Dynama Jurdík, ale Melichárek předvedl víc jak dobrý zákrok. Před pauzou pak nabídl Funda míč Benátovi, který ale neměl správně seřízená mířidla.

O přestávce oba týmy výrazně pozměnily složení svých sestav a hra se vyrovnala. Pěknou střelou se prezentoval z trestného kopu Vaněk, ale gólman Zbrojovky byl na místě. Brankář Veselý si se štěstím poradil i s možností Wermkeho, a tak mohlo přijít brněnské vyrovnání. Exbudějovický Chrien ale netrefil prázdnou branku a Pospíšila vychytal vynikající Křížek. V závěru Brno tlačilo, ale Dynamo náporu odolalo a v přípravě porazilo druhý prvoligový tým.


Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama):„Odehráli jsme výborný první poločas. Přestože soupeř zjevně nebyl v ligové sestavě, tak jsme ho přehrávali a byla škoda, že jsme neproměnili více šancí. Ve druhé půli měl soupeř také hodně šancí, takže zápasu by více odpovídal výsledek 5:2 nebo 4:1. Druhý poločas jsme měli méně míč na kopačkách, než jak tomu bylo v prvním poločasu. Za celý zápas musí pochválit Ondřeje Karafiáta, v prvním poločasu bych vyzdvihl výkon Zdeňka Linharta.“