Zpět po týdnu se vracejí fotbalisté Dynama do pohostinné Kamenice nad Lipou. Opět po roce tam sehrají přípravný duel s prvoligovou Zbrojovkou Brno. Utkání startuje v 17:00. V černobílém dresu by se poprvé mohl objevit Jan Šimák.

Zbrojovka Brno má už za sebou sedm odehraných zápasů. V tom posledním proti Táborsku Brňané remizovali 2:2, kdy otočili nepříznivý stav, ale nakonec táborský Hošek vyrovnal na 2:2. Ve dvou zápasech proti konkurentovi Dynama z druhé ligy Hradce Králové fotbalisté Brna nejprve prohráli 0:1, stejným poměrem druhý zápas vyhráli.

Hostování ukončil ve Zbrojovce stoper Jakub Jugas. I přes to, že Zbrojovka o mladého hráče velice usilovala, vrátil se Jugas do svého mateřského klubu. Do klubu se naopak vrátil Michal Škoda, jenž hostoval právě v Českých Budějovicích. Další hráč, který v létě působil v černobílých barvách Martin Chrien, bude v této sezoně hostovat v jihomoravském klubu. V zápase proti Dynamu bude nejspíše chybět Slančík, již v sobotu chyběl Brnu kvůli angíně. Nenastoupí ani dlouhodobě zraněný Schuster, do utkání by se měli zapojit Zavadil a Melichárek, kteří laborovali s drobnějším zraněním.

Poslední přípravný zápas Brna:
FC Táborsko – FC Zbrojovka Brno 2:2 (1:0)
Branky: 30. Javorek, 86. Hošek - 54. Škoda, 73. Čtvrtníček.
Sestava Brna – 1. poločas: Doležal - R. Buchta, Malík, Košťál, Keresteš, Lacko, Zoubele, Brigant, Chrien, Lutonský, Klán. 2. poločas: Veselý – Fall, P. Buchta, Šural, Pospíšil, Škoda, Weber, Čtvrtníček, Přichystal, Vávra, Moukanza.

Jeden turnaj a jeden přípravný duel mají za sebou fotbalisté Dynama. Po třech utkání mají skóre 7:7, což potvrzuje dobrou ofenzivu v čele s třígólovými Linhartem a Jurdíkem. Ovšem sedm inkasovaných branek za tři utkání v přípravě není příliš lichotivá bilance. Špatnou zprávou je zraněný kotník Jakuba Peška, který odehrál výborný zápas proti Jihlavě. Třikrát asistoval u branek Dynama, ale bohužel vinou zranění utkání nedohrál.

Poprvé by se v sestavě Dynama měl ukázat zkušený středopolař Jan Šimák. „Na víkend dostal individuální plán, v pondělí by měl trénovat s námi. V úterý má v Praze kondiční testy a ve středu věřím, že by za nás měl odehrát alespoň poločas,“ říkal po finálovém utkání v sobotu trenér František Cipro.

Přípravný zápas Dynama začíná ve středu v 17 hodin v Kamenici nad Lipou a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

VIDEO: Sestřih gólů Dynama na turnaji v Žirovnici (6.7.2015)

Tvorba nového týmu Dynama pokračovala i v sobotu na turnaji v Žirovnici, kde se v zápasech proti Jihlavě a Znojmu objevili prakticky všichni hráči týmu. V prvním zápase Dynamo skórovalo pětkrát, ve finále proti Znojmu se pak v pozměněné sestavě naopak neprosadilo. Všechny góly Dynama a hodnocení trenéra Cipra si můžete prohlédnout na videu.