Na jedné straně radost po dlouhém čekání na první vítězství. Na druhé straně zklamání z nezvládnutého zápasu a propadu tabulkou. Richard Kalod a Marek Hanousek měli po utkání zcela odlišné pocity. Tentokrát se ze zasloužené výhry radoval první jmenovaný.

Navrátilec do sestavy Richard Kalod se prokázal ve velmi dobrém světle. Jeho typická důrazná hra nesla ovoce, pro svůj celek vybojoval spoustu balonů. „Už na nás není takový tlak, asi se nám hraje lépe. Zlepšený výkon celého týmu byl na naší hře poznat,“ říkal hrdina zápasu po utkání.

Richard Kalod v zápase s Duklou
„Zápas jsme odjezdili, hráli jsme dobře. Odehráli jsme zápas s chutí a také to bylo poznat,“ pokračoval Kalod. Že soupeř nebyl ve své kůži, bylo poznat již od začátku zápasu. „Zřejmě na ně byl nějaký tlak, jelikož stále hrají o poháry. Toho jsme využili a připsali si tři body,“ řekl o soupeři jihočeský bojovník. Utkání Richard Kalod nedohrál kvůli zdravotním problémům. „Chytla mě do svalu křeč. Raději jsem šel střídat, aby z toho nebylo něco vážnějšího,“ dodal útočník Dynama.

Kapitán Dukly Marek Hanousek se po zápase za nic neskrýval. „Do Budějovic jsme jeli s jasným cílem zvítězit. Zřejmě jsme měli více ze hry, ale náš výkon byl statický,“ říkal zklamaně středopolař. Největším zklamáním byla pro Marka Hanouska právě předvedená hra svého celku. „Drželi jsme více balon, ale měli jsme málo náběhů za obranu. V zápase nám chyběla i větší bojovnost,“ smutnil kapitán Pražanů. I přes porážku živí hráči z hlavního města naději na evropské poháry. Do sobotního utkání přijížděli Pražané jako pátý celek tabulky. Vinou prohry v Českých Budějovicích přišel propad až na sedmé místo. „Stále máme naději na poháry. Dnešní porážka je pro nás velké zklamání,“ dodal starší z bratrů Hanousků.

Jihočeši si na jaře poprvé připsali tříbodovou výhru (9.5.2015)

Velice dobré utkání s úspěšným koncem odehrálo Dynamo s Duklou. Po zásluze si připisuje první jarní tři body, kdy jediný gól zápasu vstřelil Jiří Funda. Příští utkání odehraje Dynamo na Bazalech příští neděli v 17. hodin.