Odlišná sestava devatenáctky Dynama byla poznat na první pohled a samotným hráčům chvíli trvalo, než se na hřišti dokázali sehrát. I přesto ale bylo Dynamo produktivnějším týmem. O góly se postaral ještě před koncem poločasu Mácha a Štifter, v druhé polovině utkání přidal třetí gól Tomek. Tlak hostů jim v závěru přinesl ještě dvě branky, tři body ale i tak zůstaly v Budějovicích.

Hradci Králové se v minulém kole podařilo doma porazit Plzeň a zaujímá 17. příčku v tabulce. České Budějovice po prohře se Spartou, prohráli své utkání i v Příbrami. I přesto jsou na pěkném 6. místě.

Začátku utkání se ujal spíše Hradec, který se pokoušel dostat se do vedení pomocí gólu z některé ze standardních situací. Obránci Dynama byli ale vždy na správném místě a co nezničili oni, zvládl pochytat brankář. Mezi celky byl vidět rozdíl v kvalitě ofenzivní hry- Hradec byl před budějovickou bránou aktivnější, Dynamu naopak zakončení chybělo. Na předváděném výkonu domácích Budějovic se také podepsala jiná sestava, složená především z hráčů ročníků 97 a 98- mužstvo bylo viditelně méně sehrané. Ve 39. minutě se Dynamo konečně dostalo do vedení po ojedinělé šanci; po pěkné asistenci Chylíka se do brány trefil Michal Mácha. Těsně před odchodem do šaten zvýšil pro Dynamo na 2:0 ještě mladý Štifter.

I do druhé půle utkání se hostující Hradec opřel a hned v 50. minutě poslal na bránu domácích pěknou střelu, kterou ale s přehledem Rotbauer vyrazil ven. Na straně domácích bylo zřejmé, že jim schází útočník, který zvládne nastalé situace zakončit. V následujících minutách se Dynamu i přesto dařilo hrát na polovině soupeře. Kadlecova střela šla těsně vedle a pěkný balón Štiftera byl zase odražen brankářem hostů. V 70. minutě bylo snížení stavu zápasu téměř na spadnutí, ale střela, kterou poslal jeden z hradeckých hráčů, trefila do hlavy jeho spoluhráče- míč se odrazil a letěl do zámezí. Jana Chylíka na hřišti patnáct minut před koncem vystřídal střelec Pasecký a výrazně hru oživil. V 78. minutě se podílel na třetím gólu Dynama, když poslal Rostislavu Tomkovi přihrávku, ten ji zpracoval a míč uklidil do brány. Hosté zvyšovali svůj tlak během posledních deseti minut utkání a obrana domácích si dlouho dokázala s jejich střelami poradit. V 87. minutě se ale Hradci povedlo poslat míč k zadní tyčce Rotbauerovi brány. O tři minuty později se Hradci podařilo vstřelit druhý gól. Výsledkově výrazný rozdíl tak během pěti minut hradečtí dorostenci smazali. I přes neobvyklou sestavu a nebezpečný konec si devatenáctka Dynama svou výhru uhájila. Porazila Hradec Králové 3:2.

Kvalitním výkonem se i dnes prezentoval Kryštof Kadlec: "Ze začátku zápasu jsme byli pod tlakem, ale časem jsme se dostali do hry a dali dva góly, to nám pomohlo, abychom hráli více v pohodě. Akorát ty dva, které jsme v závěru dostali mě mrzí, byly úplně zbytečné. Zároveň dnes dostali šanci mladší a je to tak správně. Mně osobně se s nimi hrálo dobře a vlastně nám pomohli i střelecky, takže dle mého to zvládli dobře."

Hráče čeká dvoudenní odpočinek. V úterý 12.5. se totiž jedou prát o další tři body do daleké Ostravy.


Ohlasy trenérů

Petr Skála(trenér Dynama): "Dnes jsme nastoupili v jiné sestavě. Z té dřívější hráli vlastně jen Tušer s Janochem a chytal Rotbauer. Ve čtvrtek totiž byli starší kluci hrát za Juniorku, takže ty dnes zůstali na střídačce. Měli jsme ideální příležitost vyzkoušet tuhle sestavu a za náš výsledek jsem rád. Že ten závěr nevyšel- to se stane. Bylo vidět, že kluci toho mají dost a střídat jsem už nechtěl."