Ani ve 23. kole na hřišti Příbrami nedokázali Jihočeši přerušit šňůru porážek, když po brance v úvodu druhého poločasu prohráli 0:1. Zápas navíc nedohráli vyloučený Machovec a zraněný Martin Chrien, který trávník opouštěl na nosítkách..

Fotbalisté Dynama nastoupili do zápasu proti Příbrami v pozměněném složení. Na pravý kraj obrany se postavil Pavel Eliáš a po zranění se na hřiště do středu zálohy postavil Jiří Kladrubský. Do zápasu vstoupili aktivně domácí a Jihočeši se museli bránit. Po sérii standardních situací se do první vážnější šance dostal v 9. minutě Hájovský, jehož hlavička po rohu Pilíka mířila mimo. Další nebezpečná akce domácího celku pak ve 14. minutě skončila ofsajdem Bednáře. Domácí hráli hodně aktivně především po levé straně, celá řada nebezpečných centrů do vápna Dynama zůstala ale nevyužita.

S přibývajícími minutami se v prvním poločase hra vyrovnala a bojovalo se především ve středu pole. Oba celky hrály hodně nepřesně a navíc byla hra často přerušována kvůli faulům. Po jednom z nich zahrával přímý kop z levé strany Kladrubský, míč ale poslal jen nad břevno. O pár chvil později byl na druhé straně v gólové pozici Bednář, míč ale poslal mimo. V poslední minutě prvního poločasu pak zakončoval ještě Zeman, jeho ránu ale dokázal zneškodnit brankář Křížek.

Dynamu nevyšel vstup do druhého poločasu. Pár desítek vteřin po úvodním hvizdu kopali Příbramští osmý rohový kop v zápase a po centru do vápna a hlavičce Bednáře dorazil míč do brány Tomáš Hájovský - 1:0. Po úvodním gólu zápasu se obraz hry příliš nezměnil. Domácí měli míč častěji na kopačkách a byli aktivnější. Přesto mohlo být v 56. minutě srovnáno, když po samostatné akci trefil spojnici břevna a tyče Martin Chrien. Po hodině hry následovaly dva okamžiky, které hodně ovlivnily další průběh zápasu. V 60. minutě dostal Machovec při standardce Dynama žlutou kartu za údajný atak obránce Zápotočného a o dvě minuty později tentýž hráč poslal na polovině hřiště k zemi Pilíka a po druhé žluté musel pod sprchy.

V dalším průběhu zápasu musel kvůli zranění po jednom ze soubojů opustit na nosítkách hřiště Chrien a Jihočeši hráli několik minut pouze v devíti mužích. Domácí se toho samozřejmě snažili využít, žádnou ze svých velkých šancí ale nedokázali proměnit. Nejblíže ke gólu byl Suchan, jehož střelu zastavilo břevno. Dalšího gólu se dvě tisícovky fanoušků již nedočkaly a zápas tak skončil výhrou Příbrami 1:0.


Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama): "Zápas rozhodly dva okamžiky. Nejprve hned po minutě druhé půle po několika našich chybách přišla standardní situace a gól. No a pak vyloučení hráče a hra o desíti. Chvíli to bylo dokonce o devíti, když musel ze hřiště kvůli zranění Chrien. Máme vyloučeného a dva zraněné. Více to nebudu komentovat."

 

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Bylo to utkání, jaké jsem očekával. Hosté přijeli s defenzivním složením, pojistili hlavně Zemanovu stranu. Nedokázali jsme se s tím v první půli vypořádat, jelikož jsme nehráli dobře. O poločase jsme si řekli, co musíme změnit. Včetně zahrávání standardek, na které byl soupeř připraven. A hned to přineslo gól. Druhá půle byla mnohem lepší, měli jsme dost šancí na to, abychom dali více než gól. Jen díky brankáři Křížkovi to neskončilo 3:0. Znám ho léta, ale dnes mi vyrazil dech. Předvedl výkon výborného ligové brankáře. Tyto tři body mají pro nás obrovskou cenu, dostal nás do pozice, že se nemusíme klepat o ligovou příslušnost. Nemělo by nás to ale ukolébat, spíše motivovat do další práce."