Dlouho se drželi a hráli s favoritem vyrovnanou partii. Pak ale přišla nešťastná situace ze šedesáté minuty, kdy si Roman Lengyel srazil míč do vlastní sítě. Od té doby Jablonec na trávníku už vládl. Domácí kapitán byl po zápase rozladěný, naopak jablonecký štírek Jan Kopic spokojenost neskrýval.
Roman Lenyel v zápase s Jabloncem

Jsou již porážky psychicky vysilující?
Jsou, musíme se s tím poprat. Jablonec je kvalitní mužstvo, podle mého si zasloužil vést už po první půli, ale měli jsme tam párkrát štěstí. Ve druhém poločase až na ty nešťastné branky šance neměli. Soupeři jsme vzdorovali, dokud jsme měli síly. Doma prohrát 0:3 je ostuda.

Jak jste viděl první branku Jablonce? Odrazilo se to od vašeho kolena až do branky?
Hosté měli průnik po straně, přišel prudký přízemní centr. Zdeněk Křížek mi to vyrazil na koleno, a pak už se s tím asi nedalo nic dělat. Chtěl jsem to odehrát na roh, ale bohužel se to tak blbě odrazilo.

První poločas z vaší strany nebyl vůbec špatný.
Měli jsme dva, tři rychlé brejky, které mohly skončit brankou. Jablonec měl také pár vyložených šancí. První půle byla nahoru, dolů. Zkraje druhého poločasu jsme měli náznak šance. Potom přišly branky Jablonce a bylo po zápase.

Poslední branka trochu pokazila dojem na vašem výkonu, ne?
Samozřejmě to dojem pokazí. Když už nemůžeme hrát bez inkasované branky, tak by nemusely být tři.

Čekají vás tři důležité zápasy. Bude to jedna z vašich posledních šancí se zachránit?
Šance žije pořád! Na sestup je namočeno více mančaftů, nesmíme propadat panice. Zkusíme to zlomit.

Jan Kopic: První gól nás hrozně uklidnil

V zápase jste byli jasnými favority, ale nakonec bylo utkání dlouho vyrovnané. Čím to?
V úvodních deseti minutách jsme měli dvě vyložené šance. Kdybychom je proměnili, tak bylo asi rozhodnuto dřív. To se ale nestalo, Budějovice nás začaly zlobit a měly dvě nebo tři dobré příležitosti. Ty jsme ale přestáli a o poločase nás trenér hodně nabádal, abychom zvýšili pohyb v útoku. Dali jsme první gól, ten nás hodně uklidnil. Naopak Budějovice musely otevřít hru, čehož jsme využily.

Jan Kopic v souboji s Jaroslavem Machovcem

Byl to klasický zápas proti celkům z konce tabulky, že je to čekání na první gól?
Asi jo. Když bychom ho nedali ještě třeba patnáct minut před koncem, tak bychom byli i docela nervózní a byl by to těžký zápas. Takhle jsme skórovali po hodině hry, což nás dost uklidnilo.

Nebyli jste trošku zaskočeni průběhem zápasu, že Dynamo vzdorovalo hodinu hry?
Samo to nejde nikdy. Důležité by bylo, když by se nám podařilo v úvodu skórovat. Pak by se hrál jiný zápas. Takhle jsme se trápili a pomohl nám až první gól.

Vy jste měl de facto tři asistence. Nemrzí vás, že jste svůj povedený výkon nekorunoval gólem?
Asi bych nějakou tu asistenci vyměnil za gól (směje se). Ale hlavně, že jsme vyhráli. Ale mrzí mě, že jsem to neproměnil, byla to stoprocentní šance.

Teplice porazily Mladou Boleslav, tím pádem máte na ní slušný náskok jedenácti bodů a třetí místo máte blízko.
To jsem ani nevěděl. Ale osm kol před koncem je jedenáctibodový náskok už hodně výrazný. Třetí místo bychom už měli uhájit a můžeme pokukovat po tom druhém.

Vidíte ještě reálně útok na druhé místo?
Ztrácíme jenom čtyři body, Sparta hraje ještě s Plzní. Ale bude to zejména o nás. Čeká nás osm těžkých zápasů a všechny asi nevyhrajeme. Ale pokusíme se o to a uvidíme, jak budou hrát naši soupeři.

Šestá prohra v řadě, Jihočeši nestačili na Jablonec (4.4.2015)

Ani šestý jarní zápas neznamenal pro českobudějovické Dynama bodový zisk. Proti Jablonci odehráli Jihočeši bezbrankovou první půli a zápas rozhodla až šedesátá minuta, kdy si dal Lengyel vlastní gól, po kterém už favorit už kontroloval vývoj zápasu a ještě přidal dva zásahy.