Hned v pondělí brzy ráno se vydali fotbalisté Dynama České Budějovice na soustředění do Třeboně, kde v prvním týdnu přípravy intenzivně nabírají kondici na jarní ligové boje. Trenér Luboš Urban spolu s realizačním týmem hráče nešetří, až do pátku jeho svěřence čekají pravidelně třífázové tréninky.

Už před odjezdem na soustředění bylo na hráčích vidět, že se na úvod přípravy příliš netěší. "Už aby byl únor," posteskl si s úsměvem na tváři Petr Benát. Podobně hovořil například i Jiří Kladrubský: "Všichni ale dobře víme, že právě zimní dřina je důležitá." Jihočeši pod vedením kouče Luboše Urbana čeká náročný týden, který zakončí v sobotu zápasem v Praze na Vyšehradě proti Dukle Praha.

Trenér Luboš Urban si zatím soustředění v Třeboni pochvaluje. "Už před soustředěním jsme věděli, že podmínky pro trénink budou v Třeboni ideální. Ne náhodou sem jezdí například pražská Sparta," říká budějovický kouč. Ten si pro své svěřence připravil skutečně velmi náročný program. "Každé dopoledne na hráče čeká od půl desáté kondiční část tréninku v terénu. Po obědě od půl třetí absolvují tréninkovou jednotku na umělém trávníku s míčem a večer od sedmi pak přijde na řadu posilovna. Po hodinovém tréninku v posilovně přijde na řadu nezbytná regenerace," dodává Luboš Urban.

Stejný program čeká na hráče Dynama až do pátečního večera. "V sobotu ráno nasedneme do autobusu a vydáme se směr Praha, kde nás čeká zápas s Duklou. Až po zápase v Praze se fotbalisté Dynama vydají do Českých Budějovic. "Neděli budou mít hráči volnou a v pondělí se opět sejdeme na Střeleckém ostrově," dodává Luboš Urban.