V plné přípravě na novou sezonu je i juniorka Dynama. Ta se chystá na nový ročník Juniorské ligy, ve které se letos představí dvaadvacet celků. Svěřenci trenérského dua Lerch – Vácha už mají za sebou několik přípravných zápasů, starosti dělá úzký kádr a zranění.

Hlavní trenér juniorky Jiří Lerch je celkově s prozatímní přípravou spokojený. „Když bych to měl zatím shrnout, tak celkově jsme vcelku spokojení. To, co jsme si naplánovali, jsme splnili. Problémem je úzký kádr. Budeme muset tým pak doplnit z áčka, až se mužstvo zúží,“ říká zkušený kouč. „Několik kluků ani nenastoupilo do přípravy, někteří se neprosadili. Do toho jsou zranění Vít a Bednář. Trénuje nás poslední dobou tak devět nebo deset, na zápasy nás doplňují kluci z áčka. To rozhodně není ideální,“ ví Lerch.

Jiří Lerch v živé debatě s Martinem Vozábalem

Jihočeši mají za sebou také již čtyři přípravné zápasy. „Po dobrém výkonu jsme remizovali s juniorkou Jihlavy 2:2, když jsme si nechali dát dva hloupé góly v závěru. Následně jsme porazili juniorku Táborska 3:1,“ vypočítá. Horší to bylo v následujících přípravných střetnutích. „Poté jsme prohráli vysoko 0:5 v Písku. Soupeř ukázal velké zkušenosti, my jsme postavili opravdu mladou sestavu. Není to omluva, prostě se nám to utkání vůbec nepovedlo,“ nehledá výmluvy trenér juniorky.

Zatím poslední přípravou byl středeční duel s divizním Roudným, kterému mladíci Dynama podlehli 2:3. „Naše hra nevypadala špatně. Doplatili jsme na neproměněné šance, soupeř vytěžil z minima maximum. Přesto jsem spokojen, že to kluci nevzdali ani za stavu 0:2,“ chválí Jiří Lerch. Malšané šli ve středeční přípravě v první půli do vedení díky Lovičkovi, po pauze přidal druhý gól Jasanský. Juniorka černobílých vyrovnala díky Chmelovi a Pěnkovi, ale v závěru strhl vítězství na stranu Roudného znovu Jasanský.

Příprava mladíků pokračuje rychlým tempem ke startu Juniorské ligy, která pro Dynamo začíná 28. července s Hradcem Králové. „V sobotu máme turnaj v Soběslavi, kde hrajeme semifinále s Táborskem B. Druhý zápas pak s jedním z dvojice Soběslav – Jindřichův Hradec. Na další týden ještě hledáme soupeře na generálku, to je v jednání,“ doplňuje dvaačtyřicetiletý trenér, jenž vytvořil od nové sezony trenérskou dvojici s Karlem Váchou. „Spolupráce nám funguje perfektně. Karel má profilicenci a shodujeme se na názorech. Navíc se známe od žáků v Dynamu, pak jsme se potkali ve Slavii, takže si rozumíme,“ říká závěrem Lerch.

Kádr juniorky:
Lukáš Coufal (brankář) – Daniel Jenne, Patrik Pěnka, Lukáš Podráský, Václav Čadek, Jakub Křiváček, Ivo Horák, Jakub Held, Martin Held, Martin Schertler, Marek Vít, Matěj Bednář.

Poslední test v přípravě, Dynamo přivítá Regensburg (16.7.2014)

Krátká letní příprava na SYNOT ligu míří do svého závěru. Českobudějovické Dynamo odehraje poslední přípravný zápas v pátek od 18 hodin na Střeleckém ostrově s třetiligovým německým SSV Jahn Regensburg. Na utkání je pro diváky vstup zdarma, otevřeny budou všechny tribuny a omezený počet stánků s občerstvením.