Dynamo, Táborsko, Most a Kolín. Takové je obsazení 50. ročníku tradičního fotbalového turnaje v Nové Včelnici. Černobílé trápí řada zranění a i v sobotu se trenéři Dynama budou muset obejít bez Lengyela, Klesy, Machovce nebo Hanzlíka. Českobudějovičtí vstoupí do turnaje utkáním s Kolínem ve 13.45.

Sobota 5. července nabídne jubilejní 50. ročník letního fotbalového turnaje v Nové Včelnici. Toho se samozřejmě zúčastní i fotbalisté Dynama České Budějovice. Loni se turnaj nekonal, ale před dvěma lety skončili Jihočeši na 2. místě, když na úvod porazili na penalty Teplice, avšak ve finále nestačili na Slavii. Letos však úroveň turnaje značně klesla. Kromě ligového Dynama už se na tradičním turnaji představí pouze druholigové celky Táborsko, Most a Kolín.

Turnaj startuje po poledni ve 12.30 utkáním Táborska s Mostem. Druhé semifinále je na programu od 13.45, kdy kvality Dynama prověří Kolín. Patnáctá hodina by měla nabídnout výkop atraktivní exhibice all stars týmů. Účast přislíbil například Michal Horňák, Jiří Novotný, Jiří Jarošík, Ladislav Vízek, Jakub Kohák, Sagvan Tofi nebo Jan Koller. Od 16.15 pak následuje duel o 3. místo, finále vypukne v 17.30 hodin. Semifinále se budou hrát na 2x30 minut.

Program turnaje v Nové Včelnici:
12.30 - Táborsko - Most
13.45 - Dynamo – Kolín
15.00 - exhibiční utkání all stars týmů
16.15 - utkání o 3. místo
17.30 - finále

Dynamo trápí před sobotním turnajem velká marodka. Mimo zůstávají Machovec, Klesa, Lengyel a Hanzlík. Otazník visí nad startem Jana Hály. Naopak v sestavě černobílých by se znovu měli představit čerstvé posily útočník Michal Škoda a brankář Tomáš Fryšták. Pro Jihočechy je turnaj v Nové Včelnicí vrcholem nejtěžšího týdnu přípravy. Jak rozdělí trenéři síly mezi dva zápasy, není jisté, limituje je zmiňované marodka.

Dynamo v přípravě:
2:0 - Sparta - Dynamo
3:0 - Admira Wacker - Dynamo
1:0 - Dynamo - Senec

Táborsko se po nepovedeném loňském boji o postup připravuje na další sezonu ve FNL. Trenér Petr Frňka pošle do dvou zápasů v sobotu dvě rozdílné jedenáctky a bude chtít odehrát dva kvalitní zápasy, jak prozradil pro web Táborska. Do týmu ševců přišli v létě obránci Divíšek a M. Štochl, útočník Přeučil nebo řada testovaných hráčů. Naopak odešli Vukadinovič a pryč mají namířeno Sladký a Winter.

Táborsko v přípravě:
2:4 - Táborsko – Slovan Bratislava
1:4 - Vlašim – Táborsko
2:1 - Táborsko – Jihlava

Most se připravuje na další sezonu ve FNL. V té loňské Severočeši zažili parádní podzim, ale na jaře je potkala krize a div, že nakonec nebojovali o záchranu. Most v létě podepsal deklaraci o spolupráci s Viktorií Plzeň, se kterou odehrál i přípravný zápas. Západočeši si tehdy v klidu zastříleli a zvítězili 5:1.

Most v přípravě:
5:1 - Plzeň – Most

Kolín nakonec po dlouhých debatách bude nastupovat ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži, když si účast v ní zajistil prvenstvím v loňském ročníku ČFL. Přípravu začali Středočeši až v pondělí a trenéru Veselému se hlásilo sedmnáct hráčů a další by měli ještě dorazit. Ze známých tváří posílil Kolín exhradecký Filip Klapka, naopak do Mladé Boleslavi se vrátili z hostování Marek a Michal Sedláčkové.

Kolín ještě neodehrál žádný přípravný zápas.

Celý průběh turnaje můžete sledovat na webu www.onlajny.com.