Dva zápasy, dvě prohry, nula v kolonce vstřelených branek. Takovou bilanci mají zatím Jihočeši v přípravě. Tato nepříznivá čísla je třeba rychle změnit. Dynamo v nejtěžším týdnu přípravy přivítá ve středu od 11 hodin na Složišti slovenský Senec a bude chtít v letní přípravě poprvé skórovat a vyhrát.

SFM Senec je slovenský druholigový celek, který skončil loni v tabulce druhé slovenské ligy na páté příčce. V kádru Sence působí dvě jména, která si českobudějovičtí fanoušci jistě ještě v čerstvé paměti vybaví. V záložní řadě totiž působí zkušený Jaroslav Hílek a čtyřiadvacetiletý Rastislav Bakala. Naopak forvarda Pavola Orolína si někteří mohou vzpomenout z angažmá v pražských Bohemians 1905.

Slovenský druholigový celek zvládl úvodní přípravný zápas, když v neděli porazil prvoligové Zlaté Moravce brankou Polgára ze 70. minuty.

Poslední přípravný duel Sence:
ŠK SFM Senec - FC Zlaté Moravce 1:0 (0:0)
Branka: 70. Polgár.
Sestava Sence: Kostolanský – Hlavatovič (60. Huszár), Polgár, Ágh (46. Palden), Sedlák (57. Gašpar) – Hílek (65. R. Koplinger), Lénarth (46. Zvolenský) – Ľupták (60. Gavrilovič), Winkler (46. Szabo), Pušara (46. Pomichal) – Svorada (60. Jazvin).

Dynamo zatím v přípravě dvakrát prohrálo a ani jednou neskórovalo. „Kluci byli z poslední porážky špatní. Ale středeční zápas máme v nejtěžším týdnu přípravy a chceme konečně dát gól a zvítězit,“ burcuje před zápasem Martin Vozábal, jehož svěřenci podstoupí v úterý fyzické testy v Praze a jinak je celý týden čekají dvoufázové tréninky. „Senec sem cestuje, tudíž to chtěli spojit s přípravným zápasem. Věřím, že zvítězíme.“

Jihočechy v přípravě zatím trápí i četná zranění. „Chybějí Lengyel, Klesa a Machovec. V pondělí netrénoval Hanzlík a problémy s kolenem trápí i Jana Hálu. Je toho celkem dost,“ smutní Vozábal. Naopak nadějně se rýsuje příchod testovaných hráčů. „V pondělí jsem se domluvil s brankářem Fryštákem, který vypadá velmi dobře. Na Bártu nemůžeme čekat věčně, navíc nám ho nikdo neslíbil,“ mluví sportovní manažer o pozici brankáře. „Máme zájem i o Podstavka a Buchtu, ale uvidíme, jak se nám podaří dojednat jejich příchody,“ uzavírá Vozábal.

Třetí přípravný zápas Dynama začíná ve středu v 11 hodin na Složišti a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.

Video: Sestřih a hodnocení zápasu s Admirou (30.6.2014)

Ve druhém přípravném zápase na nový ročník Synot ligy odjeli fotbalisté Dynama do rakouského Greinu, kde se střetli s bundesligovou Admirou Wacker. Jihočeši na svého soupeře nestačili a prohráli 0:3.