Už jen jediný krůček zbývá Dynamu na cestě za postupem. Jihočeši totiž v posledním domácím zápase bez problémů porazili Třinec 3:0, když se jim povedl vstup do utkání. Dvě branky vstřelil Machovec, jednu přidal Kalod. Zvítězily i Táborsko a Hradec, tím pádem černobílým stačí k postupu bod na hřišti Táborska.

Místo vykartovaného Lengyela se do středu obrany postavil Machovec, levý kraj obrany zaujal Aleš Hanzlík. Jihočeši začali skvěle. Ve 4. minutě rozehrál přímý kop z pravé strany Jaroslav Machovec a jeho střela skončila po teči jednoho z obránců za zády bezmocného Palečka. Domácí byli v klidu, měli míč častěji na svých kopačkách a brzy přidali druhý gól. V 19. minutě totiž našel Petr Benát parádním centrem za obranou nekrytého Richarda Kaloda, který hlavou neměl problém poslat míč do sítě. Domácí pak přenechali iniciativu soupeři, který ale nebezpečný příliš nebyl. Ještě krátce před poločasem mohl přidat hlavou třetí gól Klesa, ale Paleček jeho pokus vyrazil. Po poločase tak vedlo Dynamo 2:0.

Po změně stran Jihočeši trošku povolili a nechali soupeře hrát, Třinec však nebezpečný nebyl. Jedinou vážnější střelu Motyčky vyrazil Křížek do bezpečí. Zápas rozhodla 71. minuta, kdy Jaroslav Machovec z přímého kopu parádní střelou přidal druhý gól v zápase. Jihočeši už si zbytek utkání pohlídali a měli i další šance, ale Linhart nebo Chmelo branku buď netrefil, nebo se vyznamenal brankář Paleček. Dynamo tak porazilo Třinec 3:0 a v posledním středečním utkání mu stačí k postupu bod v Táborsku.

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Křížek Zdeněk                      
Novák Pavel (85.)       1       1      
Deli Simon       1         1    
Machovec Jaroslav 2   2 1       1 1    
Hanzlík Aleš               1      
Klesa Michal (58.)     1         2 1    
Benát Petr (66.)   1       5   2 2    
Brunclík David       2       1 1    
Funda Jiří       1   5          
Herzán Ondřej             2 2 1    
Kalod Richard 1   3       1 2 5    
Linhart Zdeněk (58.)       1       1      
Chmelo Rastislav (66.)     1           2    
Tomášek David (85.)                      
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Luboš Urban (trenér Dynama): "Výsledek je pro nás příznivý, ale nebylo to lehké utkání. Povedl se nám začátek utkání, první půle byla výborná. Druhý poločas už nebyl tak kvalitní, trošku jsme polevili a Třinec měl nějaké možnosti. Naštěstí Machovec z trestného kopu utkání zabil. Soupeř však předvedl slušný výkon a nebyla to lehká práce. Museli jsme nuceně střídat Klesu, který v týdnu netrénoval a vydržel na hřišti pouze hodinu."

 

Karel Kula (trenér Třince): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, brzy jsme inkasovali a soupeř pak přidal druhý gól. Po změně stran jsme se zlepšili, měli jsme nějaké příležitosti, ale pak Dynamo přidalo z trestného kopu. Musím ale kluky pochválit, protože bojovali až do konce. Inkasovali jsme dvakrát ze standardek, přestože jsem hráče upozorňoval, že Dynamo je v nich nebezpečný. Přesto ale soupeř ukázal kvalitu a po zásluze zvítězil."