Občanské sdružení Jihočeský fotbal, které má na starosti fungování SCM Složiště a provoz všech mládežnických týmů Dynama, změnilo svůj název. Od května letošního roku se občanské sdružení jmenuje nově Jihočeská fotbalová akademie Karla Poborského.

Občanské sdružení Jihočeský fotbal začalo svůj provoz již v devadesátých letech minulého století a stalo se nedílnou součástí mládežnického fotbalu na jihu Čech. Právě pod občanským sdružením hrají veškeré mládežnické celky Dynama a také o fungování Sportovního centra mládeže na Složišti se stará toto občanské sdružení. Fotbalová akademie České republiky chystá nový projekt fotbalových akademií, a proto se vedení občanského sdružení rozhodlo změnit název na "Jihočeská fotbalová akademie Karla Poborského".

V nejbližších letech se rozjede projekt fotbalových akademií a právě pouze kluby mající akademie budou moci hrát nejvyšší dorostenecké souteže. Těchto akademií by mělo být v české republice celkem šestnáct a jedna z nich by měla být samozřejmě v Českých Budějovicích na Složišti. "Provozovat akademii nebude rozhodně nic jednoduchého. Fotbalová asociace přesně nastaví parametry toho, co všechno musí daná akademie mít. My můžeme být jen rádi, že naše centrum na Složišti tyto parametry z velké části splňuje již nyní," říká generální sekretář Dynama Milan Čadek.

V každém areálu fotbalové akademie musí být vedle tří fotbalových hřišť (dvě travnatá a jedno s umělou travou) například regenerační centrum, internát, společenská místnost nebo například i smlouva s minimálně dvěma školami o vzájemné spolupráci. V současné chvíli hraje nejvyšší dorosteneckou soutěž celkem dvaadvacet týmů, v budoucnu by mělo tuto soutěž hrát opět pouze šestnáct týmů, jak tomu bylo v minulosti. Samozřejmostí také bude, že všechny mládežnické celky od kategorie U12 budou muset vést trenéři s nejvyšší fotbalovou profi licencí.