Poslední tři zápasy zbývají do konce letošního ročníku FNL. V minulém kole kandidáti na postup nezaváhali, tudíž je vše stále otevřené. Každá ztráta v následujícím kole by však pro favority mohla být osudná. Dynamo jede v sobotu do Vlašimi, odkud nutně potřebuje tři body. Utkání startuje v 17 hodin.
FC Graffin Vlašim
Rok založení:1922
Trenér:Vlastimil Petržela
Hvězdy týmu:Sus, Simerský, Kryštůfek
Největší úspěchy: Postup do 2. ligy (2009)
Posledních pět let:
2008/09 - 3.liga (1. místo)
2009/10 - 2.liga (7. místo)
2010/11 - 2.liga (7. místo)
2011/12 - 2.liga (10. místo)
2012/13 - 2.liga (13. místo)
Stadion: Stadion v Kollárově ulici, 1 200 diváků
Klubové barvy:Modrá a bílá
Internet: www.fcgraffinvlasim.cz

Preview

FC Graffin Vlašim může slavit tři kola před koncem definitivní jistotu záchrany, když Středočeši mají v tabulce třiatřicet bodů a na poslední duo Vltavín – Bohemians Praha nedostižný náskok. Druholigovou definitivu si svěřenci Vlastimila Petržely zajistili v minulém kole, kdy dokázali zvítězit v Ústí nad Labem 2:1. Cenný skalp na hřišti favorita režírovali v první půli Matějka a Jícha, Arma dokázala v závěru už pouze snížit.

Daleko úspěšnější je Graffin na svém hřišti, kde uhrál dohromady dvacet bodů. Poslední domácí duel se však Vlašimi nepovedl, když před dvěma týdny utržila lekci z produktivity a se Sokolovem prohrála vysoko 0:4. Nejlepším střelcem týmu je pětigólový Jan Jícha. Trenéru Petrželovi bude v sobotu chybět vykartovaný záložník Ladislav Janda, naopak po dvouzápasovém trestu se vrací Vebr. Nejistý je start Průchy.

Poslední zápas Vlašimi ve FNL:
FK Ústí nad Labem - FC Graffin Vlašim 1:2 (0:2)
Branky: 89. Jursa - 24. Matějka, 29. Jícha. ŽK: Vaněk, Jursa, Pavlata, Teplý, Novák - Petrů, Janda. Rozhodčí: Nenadál - Černý, Fišer. Diváků: 452.
Sestava Vlašimi: Boháč – Petrů, Simerský, Kryštůfek, Starý – Janda, Hronek (88. Tomášek), Putz, Sus (79. Radoš) – Matějka (83. Faouzi), Jícha.

Dynamo v posledním kole doma nezaváhalo a rozstřílelo Karvinou 4:0. „Jdeme za naším cílem, kterým je postup do první ligy. Ve Vlašimi si nesmíme dovolit žádné zakopnutí. Naším jednoznačným cílem je vítězství,“ zdůrazňuje Jaroslav Machovec, který proti Karviné skóroval dvakrát. Ve 27. kole uspěly i Táborsko a Hradec, tudíž černobílí ztrácejí nadále na své soky dva, respektive dva body.

Podzimní zápas:
Na podzim Dynamo s Vlašimí ztratilo body, když na Střeleckém ostrově pouze remizovalo 0:0. Jihočeši měli jednoznačně víc ze hry, ale své šance neproměnili nebo je vychytal brankář Švenger.

Výhru s Karvinou pečetil v závěru čtvrtou brankou Michal Klesa. „Hrajeme už každý zápas s tím, že musíme vyhrát. Je tomu uzpůsobená i taktika, že presujeme vysoko a zatím to vychází. Věřím, že to vyjde i ve Vlašimi. Chybí nám poslední tři krůčky, když je zvládneme, postoupíme,“ říká zkušený středopolař. Na podzim Dynamo doma s Vlašimí body ztratilo, nyní si nemůže dovolit zaváhání. Oba celky se utkaly i v zimní přípravě na Složiště a hodně tvrdé utkání tehdy skončilo 1:1.

Jihočeši bodovali devětkrát v řadě, ale právě utkání ve Vlašimi může být klíčové pro celou sezonu. „V tomto kole jedou všechny tři týmy bojující o postup venku. Kdo kiksne, ze souboje o postup asi vypadne,“ uvědomuje si vážnost situace trenér Luboš Urban. Utkání s Karvinou nedohrál Petr Benát a jeho start je nejistý, svalové problémy trápí i Klesu. Mimo hru jsou nadále Bárta, Dvořák a Wermke. Žádné karetní absence Dynamo netrápí, tři žluté karty mají Lengyel, Novák a Benát. V útoku se vedle Kaloda zřejmě objeví znovu kapitán Herzán, jenž se v posledních duelech na tomto postu osvědčil. Nicméně i Zdeněk Linhart podal v minulém kole dobrý výkon.

Utkání 28. kola Fotbalové národní ligy začíná v sobotu v 17 hodin na Stadionu v Kollárově ulici ve Vlašimi a vy průběh duelu můžete případně sledovat i zde sledovat v online reportáži. Duel odřídí jako hlavní sudí Emanuel Marek, na čarách mu budou pomáhat pánové Zeman a Kubr.

Předpokládané sestavy:
Vlašim: Boháč – Petrů, Simerský, Kryštůfek, Starý – Vebr, Hronek – Sus, Putz, Fauozi (Průcha) – Jícha.
Dynamo: Křížek – Novák, Lengyel, Deli, Machovec – Klesa, Benát (Linhart), Brunclík, Funda – Kalod, Herzán.

Podle Fortuny Dynamo ve Vlašimi uspěje
Sázková kancelář Fortuna věří v sobotním duelu Fotbalové národní ligy mezi Vlašimí a Dynamem spíše Jihočechům, na které je vypsaný kurz 1.47 a naopak na vítězství Středočechů je kurz 5.5. Z pohledu Fortuny není příliš pravděpodobná ani remízu, na kterou je vypsaný kurz 4. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 28. kola:
Pardubice - Žižkov24. 5. 201410.15
Třinec - Varnsdorf24. 5. 201410.15
Bohemians Praha - Sokolov24. 5. 201410.15
Vltavín – Frýdek-Místek24. 5. 201410.15
Zlín - Hradec Králové24. 5. 201418.00
Most – Ústí nad Labem25. 5. 201417.00
Karviná - Táborsko25. 5. 201417.00