Poslední tři krůčky. Tak málo nebo tak moc chybí českobudějovickému Dynamu k postupu do Gambrinus ligy. Ve 27. kole Jihočeši doma nezaváhali a po hladkém vítězství 4:0 s Karvinou jsou nadále na třetí příčce, o dva body za Táborskem a o bod za Hradcem. "Chybí nám poslední tři krůčky, když je zvládneme, postoupíme," ví Michal Klesa, střelec čtvrté branky v souboji s Karvinou.

Karvinou jste porazili vysoko 4:0, tudíž musíte být spokojeni, ne?
Každopádně, pro nás to byl výborný zápas. Hráli jsme jeden za druhého, Karvinou do ničeho nepustili. Tak to má být.

Čekali jste, že to půjde s nepříjemným soupeřem tak snadno?
Nečekali. Pomohl nám rychlý gól a pak už jsme nemuseli dobývat. Karviná naopak musela trošku otevřít hru, což nám vyhovovalo. Soupeř se do ničeho nedostal a po přestávce jsme ho potrestali. U nich není náhoda, že dostávají pravidelně v úvodech zápasů góly, viděli jsme některé jejich zápasy. Zase se jim to vymstilo a po vedoucím gólu jsme to měli pod kontrolou.

Nechtěl jste při vaší brance původně přihrávat?

Michal Klesa uniká karvinskému Michalu Gondovi
Zasekl jsem si míč a chtěl jsem přihrávat, protože přede mnou byli dva soupeři. Pak se ale rozestoupili a já měl míč pod nohou, zkusil jsem to „bodlem píchnout“ a propadlo to tam.

Ještě před tím jste skoro trefil ve vápně Richarda Kaloda, kterému chyběly ke gólu centimetry. Střílel jste nebo přihrával?
Chtěl jsem střílet na zadní tyč a škoda, že to Ríšu zase netrefilo. Mohl mít další gól (směje se).

Kromě gólu jste měl i další šance. Jak jste se cítil při zápase?
Já jsem se zápasem docela protrápil, mám něco se svalem a nemohu pořádně zabrat. Nejvíce to bylo ve druhé půli, kdy jsem běžel sám, ale nemohl jsem zabrat a obránce mě doběhl.

Po souboji s Ondřejem Cvernou v úniku jste komunikoval s Martinem Vozábalem. Nežádal jste o střídání?
Po pravdě řečeno ano. Opravdu jsem měl problémy s tím, abych zrychlil, hrozně to bolelo. Vozi mi říkal, ať ještě vydržím. Vzal jsem si brufen, kousnul jsem se a vydržel až do konce.

Poslední dny v Českých Budějovicích propršely. Přizpůsobili jste vaší hru těžkému terénu?
Nechtěli jsme kopat dlouhé balony, protože když to sklouzne, tak to člověk už nechytí. Občas jsme se toho nevyvarovali, ale jinak to klapalo. Na to, že pršelo tři dny v kuse, tak hřiště bylo připravené výborně.

Táborsko i Hradec rovněž vysoko zvítězily. Počítali jste s tím, že ani vaši rivalové v tomto kole nezaváhají?
Věřili jsme, že Třince by mohl Táborsko trošku potrápit, ale nestalo se. Táborsko nyní čekají dva těžké zápasy, jedou do Karviné a na Žižkov a tam se bude asi lámat chléb. Počítali jsme s tím, že po tomhle kole se tabulka měnit nebude.

Pro zápas s Vlašimí můžete mít asi jen jediný cíl.
Hrajeme už každý zápas s tím, že musíme vyhrát. Je tomu uzpůsobená i taktika, že presujeme vysoko a zatím to vychází. Věřím, že to vyjde i ve Vlašimi. Chybí nám poslední tři krůčky, když je zvládneme, postoupíme.

Dynamo rozstřílelo Karvinou a bere tři body (18.5.2014)

Jihočeši nezaváhali ve 27. kole a rozstříleli doma Karvinou 4:0. Gólový účet načal již ve 3. minutě Jaroslav Machovec, ve druhé půli přidali další branky Zdeněk Linhart, znovu Machovec a v 79. minutě ještě Michal Klesa. V boji o postup však Dynamo zůstává těsně za svými soky.