Pravidelně každý měsíc se ve Fotbalové národní lize vybírá nejlepší trenér a nejlepší hráč. V měsíci dubnu se ocenění pro nejlepšího trenéra FNL dočkal kouč Dynama Luboš Urban.
Luboš Urban s cenou pro nejlepšího trenéra měsíce dubna

Kouč Dynama si uvědomuje, že cena pro trenéra měsíce je oceněním dobré práce celého týmu. "To ocenění je za měsíc duben, kdy jsme ze čtyř zápasů uhráli plný počet dvanácti bodů. Je to tedy samozřejmě na základě těchto výsledků. Hlavní podíl na tom nemá trenér, ale mužstvo, které dobře pracuje. Trenéři tomu dávají jen nějaký řád. Určitě to není jen o Urbanovi. Ocenění je to pro celý realizační tým včetně sportovního manažera Martina Vozábala, trenéra brankařů Pala Švantnera a všech, co se kolem týmu pohybují," říká Luboš Urban, který cenu pro trenéra měsíce převzal od Daniela Hajného, ředitele komunikace Ligové fotbalové asociace.

Přestože Dynamo patří celou sezonu k největším favoritům na postup do nejvyšší soutěže, podobného ocenění se zástupce klubu dočkal letos vůbec poprvé. "Takovéhle ocenění sice potěší, ale náš cíl je úplně jiný. Odměnou pro klub a celé město bude to, když se nám po sestupu okamžitě podaří vrátit zpět mezi ligovou elitu," dodává Luboš Urban. Na Dynamo čekají v závěru sezony ještě čtyři utkání. Doma hrají s Karivnou a Třincem, ven jedou do Vlašimi a v posledním kole do Sezimova Ústí k zápasu s Táborskem.

Takto web fnliga.cz odůvodnil zvolení Luboše Urbana za trenéra měsíce:
Mnozí jednu dobu České Budějovice z bojů o postup již odepisovali, jihočeský mančaft se ale nastartoval ke skvělým výkonům. A to paradoxně v domácím utkání s Vltavínem, které mělo být jednoznačnou záležitostí Budějovic, avšak nakonec museli vzít Jihočeši zavděk i hubenému vítězství 1:0, které se urodilo díky trefě Jana Hály ze samotného závěru utkání. V dalším kole zajížděly České Budějovice do hlavního města na stadion Bohemians Praha. Pro Urbana lehce pikantní souboj vyzněl lépe pro jeho současného zaměstnavatele, Dynamo totiž zvítězilo přesvědčivě 3:0. Rozdílem třídy poslalo o týden později domů také trápící se celek Mostu, který Jihočeši rozstříleli vysoko 4:1. Dobrou formu pak Urbanovi svěřenci potvrdili i v bouřlivém prostředí ve Frýdku-Místku, odkud si odvezli tři body za vítězství v poměru 2:0.