Strakonická farma neuspěla ve 27. kole ČFL a doma prohrála se Zápy vysoko 1:7. Výhru hostí řídil známý exslávista David Kalivoda, který skóroval čtyřikrát. O jediný zásah Jihočechů se postaral Havelka.

Domácí neměli špatný začátek, když po čtvrthodině trefil tyč Hurka. Pak však začaly úřadovat Zápy. Po půlhodině otevřel skóre Václav Svoboda a po chvilce proměnil penaltu po ruce Tomáška ve vápně David Kalivoda.

Po přestávce začal pro Strakonice ještě větší kolotoč. Krátce po startu druhé půle trefil tyč Václav Svoboda, v 53. minutě přidal z trestného kopu parádní ranou třetí gól David Kalivoda. Jihočeši se jediného úspěchu dočkali po hodině hry, kdy korigoval Jiří Havelka. Pak si ovšem znovu vzal slovo David Kalivoda a nadvakrát dokonal hattrick. Psala se 75. minuta, kdy na 1:5 zvyšoval Marin Glasnovič a s farmou Dynama to bylo zlé. Nebylo to však vše. V 81. minutě fauloval brankář Coufal ve vápně Kavku, byl vyloučen a jeho náhradník Pavelec neměl proti penaltě Davida Kalivody nárok. Poslední hřebíček do strakonické rakve přidal v závěru Marek Chrobák. Strakonice tak podlehly Zápům hrůzostrašným výsledkem 1:7.