Pět kol před koncem letošního ročníku Fotbalové národní ligy nadále bojují fotbalisté Dynama o návrat zpět mezi prvoligovou elitu. V rámci 26. kola je čeká souboj na hřišti Zlína. "Očekáváme těžké utkání, přesto do něj půjdeme s cílem získat tři body," říká budějovický trenér Luboš Urban.

Dlouhá série výher
"Se ziskem osmnácti bodů v řadě jsme samozřejmě velmi spokojeni. Ale jak pořád opakujeme, ve hře je stále ještě patnáct bodů a nečeká nás nic lehkého. Kdo teď v následujících zápasech kiksne, ten prakticky vypadává ze hry. Já si jen přeji, abychom to nebyli my a aby to byl jeden z těch našich konkurentů."

Poslední zápas
"V závěru sezony to není o kráse, ale o účelnosti. Viděli jsme, že jsme se v první půli trápili. Není se ale čemu divit. Celé jaro jsme pod velkým tlakem. Teď jsme se dostali na postupovou příčku a ten tlak samozřejmě bude ještě vyšší, protože všichni ví, že Budějovice do ligy patří. Od toho všeho se odvíjí ten tlak a také ten náš výkon v prvním poločase zápasu s Pardubicemi. O poločase jsme si něco řekli a myslím, že ve druhém poločase se již na to dalo koukat. Byli jsme fotbalovější a o ten jeden gól určitě lepší."

O Zlínu
"Na hře Zlína se začíná projevovat práce trenéra Martina Pulpita. Na podzim hrál tým pokaždé v jiné sestavě a teď se zdá, že se jejich základní jedenáctka ustálila a hraje pravidelně ve stejném složení. Viděl jsem je v zápase proti Táborsku a jejich výkon měl hlavu a patu. Určitě se jim zvedlo také sebevědomí, když vyhráli 3:0 nad Karvinou a teď remízovali s Táborskem. Mohou hrát naprosto v klidu, protože jsou už daleko od sestupových míst a mohou si prostě zahrát fotbal."

Cíle před Zlínem
"Do Zlína jedeme samozřejmě s cílem vyhrát. Tři body by byly skvělé, ale vzhledem k průběhu zápasu bychom třeba pak mohli být spokojeni i s bodem. Byl by to bod z cizího hřiště a ten se vždy počítá."

Absence
"Vedle dlouhodobého maroda Pavla Haška je mimo hru od minulého týdne Roman Wermke. Po operaci je také Aleš Dvořák a problémy má také Jindřich Kadula. Všichni ostatní hráči jsou v pořádku a karetní tresty nemáme."