Fanoušci Dynama, kteří navštívili páteční zápas Dynama s Pardubicemi a kteří sledovali zápas z východní tribuny, byli s velkou pravděpodobností po zápase svědky fanouškovských výtržností a následného zásahu policie a bezpečnostní agentury. Těsně po konci zápasu totiž budějovičtí fanoušci z kotle téměř vyprovokovali krádeží šály otevřený konflikt s fanoušky Pardubic.

Do Českých Budějovic dorazily více než tři desítky fanoušků FK Pardubice. Přestože jejich tým na jihu Čech prohrál, fandili Východočeši celý zápas v duchu fair play a jejich téměř dvousetkilometrový výjezd do Českých Budějovic se zdál naprosto bezproblémový. Páteční pohodu ale narušila skupinka fanoušků Dynama. "Před koncem zápasu jsme dostali hlášku, že naši fanoušci trochu nezvykle před koncem zápasu opouštějí svůj sektor a odcházejí ze stadionu. Ještě před koncem zápasu začali obcházet stadion a dostali se do prostorů parkoviště za východní tribunou," popisoval začátek konfliktu ředitel bezpečnostní agentury PS Patrol Petr Schwarz.

Bezpečností agentura začala okamžitě jednat a prakticky se závěrečným hvizdem přesunula své síly právě na parkoviště za východní tribunu. "Budějovičtí fanoušci měli očividně připravený nějaký plán, který spočíval v tom, že jeden z fanoušků se připlížil ke koridoru a turniketům hostujících fanoušků a ve chvíli, kdy pardubičtí fanoušci opouštěli stadion a nasedali do autobusu, jednomu z nich strhl z krku šálu. Následně zaběhl do hloučku ostatních budějovických fanoušků a začaly další provokace," popisoval Petr Schwarz. Pardubičtí fanoušci si samozřejmě nenechali tuto provokaci líbit a snažili se ukradenou šálu získat zpět. Za východní tribunou tak došlo k velké vřavě a spolu s bezpečnostní agenturou se zásahu musela zúčastnit i Policie České republiky.

Podobně celou situaci viděl také vedoucí obvodního oddělení Policie ČR v Českých Budějovicích Václav Daňha. "Již z posledních zápasů máme zkušenosti v tom, že naši fanoušci se snaží vyprovokovat otevřený konflikt a domluvit si bitku. Naším cílem pochopitelně bylo, abychom budějovické fanoušky k těm pardubickým vůbec nepustili. Tento zápas byl specifický v tom, že někteří fanoušci nedorazili přímo do kotle, ale byli roztroušeni po jiných tribunách a nebo na zápase vůbec nebyli a přicházeli až ke konci zápasu," řekl Václav Daňha. Policie ve spolupráci s PS Patrol rychle bez větších problémů dokázala oddělit obě skupiny fanoušků, aby nemohlo dojít k otevřenému střetu na parkovišti. "Myslím, že se nám to ve spolupráci s bezpečnostní agenturou v rámci možností podařilo," přikyvoval Václav Daňha. Při policejním zákroku byli zadrženi dva agresivní fanoušci, kteří byli odvezeni na policejní služebnu.

Celé situace bude mít také dohru pro fanouška, který situaci vyprovokoval. "I když kamery v rámci nového kamerového systému míří hlavně na koridor za hostujícím kotlem, je samozřejmě v záběrech vidět i částečně parkoviště za východní tribunou. Policie si záběry z kamer vyžádala a díky nim dokázala přesně identifikovat toho, kdo celou akci vyprovokoval. Tento kluk bude s největší pravděpodobností obviněný z krádeže," dodal šéf PS Patrol Petr Schwarz.

Klub SK Dynamo České Budějovice si váží fanoušků, kteří dokážou svůj klub v těžkých dobách ve druhé lize podporovat, naopak se ale zcela kategoricky distancují od těch fanoušků, kteří na zápasech vyvolávají konflikty. Klub bude i v budoucnu bojovat proti násilí na fotbalovém stadionu.