Šest výher v řadě a v tu ránu jsou českobudějovičtí vousáči na postupových pozicích. Vyhráno však ještě není. Zbývá ještě posledních pět kol a sedmý korálek na šňůru vítězství by Jihočeši rádi přidali ve Zlíně, který má však v poslední době slušnou formu a naposledy obral o body Táborsko. Duel začíná v sobotu v 18 hodin.
FC Fastav Zlín
Rok založení:1919
Trenér:Martin Pulpit
Hvězdy týmu:Hubáček, Dostál, Kroča
Největší úspěchy: 2. místo v lize (1945/46)
Posledních pět let:
2008/09 - 1.liga (15. místo)
2009/10 - 2.liga (3. místo)
2010/11 - 2.liga (11. místo)
2011/12 - 2.liga (11. místo)
2012/13 - 2.liga (6. místo)
Stadion: Stadion Letná, 6 375 diváků
Klubové barvy:Modrá, žlutá
Internet: www.fcfastavzlin.cz

Preview

Fastav Zlín dokázal poprvé v sezoně bodovat třikrát v řadě a v tabulce je pět kol před koncem soutěže s devětadvaceti body na dvanácté příčce. Kádr Moravanů však neodpovídá postavení v tabulce, vždyť v týmu ševců hraje řada fotbalistů s ligovými zkušenostmi. Největší hvězdou týmu je velezkušený David Hubáček. Svou kvalitu a zlepšující se formu potvrdil Fastav v posledním kole, když dokázal sebrat dva body o postup bojujícímu Táborsku, které je nejlepší na domácích hřištích v celé FNL. „Jsem moc rád, že se nám poprvé v této sezóně podařilo na dva vydařené zápasy navázat i potřetí. V předchozím průběhu jara jsme s tím měli problémy, teď se projevuje, že si manšaft sedá a výkon mužstva jde nahoru," uvedl pro web Zlínu kouč Martin Pulpit.

Devatenáct z devětadvaceti bodů uhráli ševci na domácím stadionu a patří v tomto ohledu rovněž k podprůměru druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Záchraně je Pulpitův výběr blízko, tudíž může hrát proti Dynamu relativně v klidu. „Věřím, že na utkání proti Českým Budějovicím přijde co nejvíc fanoušků, potěšíme je předvedeným výkonem a pokud možno také třemi body,“ doufá jeden z hrdinů posledního utkání v Táborsku – brankář Stanislav Dostál, který letos vychytal už sedm nul. Nejlepší střelec Zlínu je osmigólový Lukáš Železník. V sobotu bude Fastavu chybět Pavel Malcharek, který byl po dlouhém trestu znovu vyloučen proti Karviné.

Poslední zápas Zlínu ve FNL:
FC MAS Táborsko - FC Fastav Zlín 1:1 (1:1)
Branky: 23. Mráz – 16. Železník. ŽK: Džafič, Šimák – Benčík. Rozhodčí: Ardeleánu – Kubr, Zeman. Diváků: 914.
Sestava Zlínu: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Jordan (74. Bartolomeu), Motal (78. Salachna), Hájek, Jeleček – Poznar, Železník (90. Kroča).

Dynamo vyhrálo minulý týden s Pardubicemi pošesté v řadě a díky zaváhání Táborska je v tabulce na postupové pozici. Šestá výhra by však nemusela být poslední zastávkou rozjeté černobílé mašiny. Jihočeši totiž na Zlín umí a naposledy s ním prohráli v srpnu roku 2008. Na podzim vyhráli českobudějovičtí fotbalisté nad ševci na Střeleckém ostrově 2:0, když se trefili Linhart a Klesa.

Podzimní zápas:
Na podzim Dynamo Zlín přehrálo 2:0, když Jihočechům hodně pomohl rychlý gól Zdeňka Linharta, jehož ještě v první půli napodobil Michal Klesa.

Dynamo však ve městě kvalitní obuvi nečeká nic jednoduchého. „Ve Zlíně to bude spíš o bojovnosti než o fotbale. Trenér Pulpit je známý tím, že vyhecuje svůj tým tak, aby to byl tvrdý zápas,“ má jasno Jaroslav Machovec. „Jdeme do každého zápasu s tím, abychom vyhráli. Když se nám to podaří ještě pětkrát do konce soutěže, tak postoupíme, což je náš cíl,“ ujišťuje českobudějovický penaltový specialista.

Kouč Luboš Urban nebyl spokojen s posledním výkonem proti Pardubicím. „Venku se nám hraje lépe, doma jsme nervózní a hrajeme do plných,“ věří v úspěch ve Zlíně lodivod Dynama. Trenéři černobílých nebudou mít k dispozici zraněné Haška, Wermkeho, Dvořáka a Bártu. S Pardubicemi nedohrál David Brunclík, ale snad by měl být připraven. Několik dalších hráčů má drobné zdravotní trable, které by však neměly být překážkou pro start v sobotním klání.

Utkání 26. kola Fotbalové národní ligy začíná v sobotu v 18 hodin na zlínské Letné a vy průběh duelu můžete případně sledovat i zde sledovat v online reportáži. Duel odřídí jako hlavní sudí Martin Nenadál, na čarách mu budou pomáhat pánové Mencl a Fišer.

Předpokládané sestavy:
Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Jordan, Motal, Hájek, Jeleček – Poznar, Železník.
Dynamo: Křížek – Novák, Lengyel, Deli, Machovec – Klesa, Benát, Brunclík (Herzán), Funda – Linhart, Kalod.

Podle Fortuny je Dynamo favoritem
Sázková kancelář Fortuna věří v sobotním duelu Fotbalové národní ligy mezi Zlínem a Dynamem Jihočechům, na které je vypsaný kurz 1.85 a naopak na vítězství domácích je kurz 3.5. Z pohledu Fortuny to příliš nevypadá ani na remízu, na kterou je vypsaný kurz 3.5. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 26. kola:
Bohemians Praha – Ústí nad Labem10. 5. 201410.15
Vltavín - Táborsko10. 5. 201410.15
Pardubice - Třinec10. 5. 201410.15
Vlašim – Sokolov10. 5. 201417.00
Frýdek-Místek – Hradec Králové10. 5. 201417.00
Karviná - Žižkov11. 5. 201417.00
Most - Varnsdorf11. 5. 201417.00