Nepředvedli nejlepší výkon, ale díky brance Richarda Kaloda dokázali udolat Pardubice 1:0 a minimálně do soboty jsou v čele FNL. Českobudějovičtí fotbalisté udělali další krok k postupu. "Když pětkrát vyhrajeme, postoupíme," ví Jaroslav Machovec, specialista na pokutové kopy v týmu Dynama.

Vítězství 1:0 s Pardubicemi se nerodilo lehce, ale o to je cennější, souhlasíte?
Každopádně. Ze začátku na nás byla vidět nervozita, ale postupem času z nás spadla. Do druhé půle jsme šli s tím, že zkusíme dát co nejrychleji vedoucí gól. To se nám povedlo a jsme za to hrozně rádi.

Rychlý gól ve druhé půli se vám povedl vstřelit, ale nešlo z následné převahy vytěžit ještě víc?
Soupeř byl zakřiknutý, ale my musíme být agresivnější ve vápně. Létalo tam hodně centrů, ale musíme si najít prostor k zakončení a přidat další branky.

Jaroslav Machovec v souboji při utkání s Mostem

Překvapily vás Pardubice něčím nebo jste byli na podobný průběh utkání připraveni?
Nepřekvapily, věděli jsme, co na nás budou hrát. Spíš jsme nezužovali prostor a soupeře nenapadali. Hráli jsme na hrozně velkém prostoru. Tím soupeř dostával možnosti na brejky a dařily se mu protiútoky. Sice až na jednu výjimku Pardubice neměly žádné větší šance, ale měly všechny odražené míče. Po pauze jsme se zlepšili a míč jsme měli u nohy hlavně my.

Ve druhé půli jste předvedl pěknou akci, kdy jste si natáhl míč z levé strany až na střed hřiště a pak zakončil. Bylo to předem promyšlené nebo se tak situace vyvinula?
Vyplynulo to ze situace. Myslel jsem, že si to pustím na pravou a vystřelím, ale to bych asi trefil soupeře. Nakonec jsem si to přehodil na levačku a dopadlo to stejně.

S Mostem a ve Frýdku jste kopal penaltu, tudíž až se bude znovu kopat, tak na ní půjdete vy?
Jsem na to určený, takže asi ano. Musím zaklepat, že se mi daří je proměňovat a trefil jsem se i ve Frýdku, i když trošku se štěstím.

Bude to příště opět bomba k tyči?
Tak určitě (směje se). To nemůžu prozradit, něco vymyslím.

Šest výher v řadě, to už je pěkná série. Co jí prodloužit za týden ve Zlíně?
Jdeme do každého zápasu s tím, abychom vyhráli. Když se nám to podaří ještě pětkrát do konce soutěže, tak postoupíme, což je náš cíl.

Očekáváte ve Zlíně podobné dobývaní jako s Pardubicemi?
Ve Zlíně to bude spíš o bojovnosti než o fotbale. Trenér Pulpit je známý tím, že vyhecuje svůj tým tak, aby to byl tvrdý zápas.

Report: Dynamu stačila k výhře jediná branka (2.5.2014)
Jediná branka Richarda Kaloda z úvodu druhé půle stačila fotbalistům Dynama k šesté výhře ve FNL v řadě. Jihočeši nepředvedli úplně nejzdařilejší výkon a hlavně v první půli se trápili, ale tři body proti Východočechům uhráli a znovu dostali pod tlak vedoucí duo.